Met de klas de boomgaard in.

Educatie over biologische fruitteelt en de natuur

Trek met de klas de boomgaard in

In het oogstseizoen, september en oktober, kun je met de klas de boomgaard in voor een educatief uitje waarbij de kinderen alles leren over de fruitteelt en de natuur. Appels liggen hier niet klaar in plastic, maar groeien gewoon aan de boom. Ze mogen het fruit zelf plukken en natuurlijk meteen een hap nemen, immers wordt het fruit hier biologisch geteeld. Er zitten dus geen residuen op van chemische bestrijdingsmiddelen.

Onze ervaren gidsen vertellen op gepast niveau over de groei en bloei van het fruit. Van de bevruchting door de bijen tot waar appels eigenlijk voor dienen; bescherming van de zaden.

Wil je in het oogstseizoen met een schoolklas een bezoek aan ons brengen? Schrijf je via het formulier in.

Heb je vragen? Mail naar : kinderappelpluk@gmail.com t.a.v. Jacqueline.

kinderappelpluk

Kosten en mogelijkheden

Voor basis scholen en speciaal onderwijs:

Rondleiding en plukken € 42,50

  • Kiloprijs appelen is rond de € 1,60 per kilo (dagprijs)

Voor BSO (buitenschoolse opvang) of groepen met hele jonge kinderen

Speciaal voor hele jonge kinderen is het ook mogelijk om plukbegeleiding te krijgen.

  • Plukbegeleiding € 25,- per groep
    • Kiloprijs appelen is zoals onze gangbare prijs rond de €2,50 per kilo (dagprijs)

Voor voortgezet onderwijs:

De pluk is ook heel leuk voor scholieren van middelbaar onderwijs. Denk aan een rondleiding over de teelt van Biologische appels en peren. Ook valt er van alles te delen over duurzaamheid. Neem contact op met Jacqueline voor de mogelijkheden.

Adoptieboom

Het is natuurlijk heel leuk om met de klas een boom te adopteren. Dat mag uiteraard. De boom met de klas leegplukken moet echter onder begeleiding.  De plukbegeleiding is hier geschikt voor. We vragen dit om schade aan de boomgaard te voorkomen.

Op ontdekkingstocht

Lopen door een boomgaard vol met rijk beladen fruitbomen is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam. Per slot van rekening komt al het verpakte voedsel in de supermarkten in de basis uit de natuur en is gedurende de seizoenen met liefde geteeld door toegewijde boeren en tuinders.  Op ons landgoed wordt dit zichtbaar en tastbaar. Hier liggen de vruchten niet in plastic, maar hangen zij rijp en plukklaar aan de bomen!

Educatieve taak

In onze visie hebben wij als bedrijf een educatieve taak, met name richting onze burgers van de toekomst; onze kinderen. We bieden de mogelijkheid om aan de jongste jeugd kennis omtrent de natuur en voedselproductie over te dragen. Op een speelse en ontspannen manier worden kinderen zich bewuster van de relatie tussen mens en natuur.

Het Programma

Van ervaren plukkers krijgen de kinderen in de boomgaard uitleg over verschillende aspecten van de fruitteelt. Daarna plukken de kinderen zelf mooie appels uit de bomen om mee naar huis te nemen. Tot slot wordt elke oogst gewogen en door de kinderen zelf afgerekend. Er is gelegenheid te genieten van een glaasje Olmenhorst appelsap of een kopje koffie.