Adopteer een fruitboom in de hoogstamboomgaard 

 

Adopteer een fruitboom in onze hoogstamboomgaard 

De eerste boomgaarden op de Olmenhorst werden allemaal als hoogstamboomgaarden aangeplant. Later werden deze door efficiëntere laagstamboomgaarden vervangen. Met besef van de cultuurhistorische waarde van de hoogstamboomgaarden voor de Olmenhorst is het concept in 1996 geherintroduceerd. Aankomend voorjaar bestaat de Hoogstamboomgaard 25 jaar!

In deze boomgaard bevinden zich drie perenrassen, vijf pruimenrassen en acht appelrassen. Dit zijn vrijwel allen bijzondere rassen van zeer oude afkomst. De meeste hiervan zijn echter uit de handel gehaald wegens inefficiëntie van het telen of doordat ze werden overtroffen door superieure fruitrassen.

Opdat deze boomgaard volledig biologisch en zelfs onbespoten zou blijven, zijn deze robuuste fruitrassen voor een groot deel geselecteerd op hun kracht en op hun resistentie tegen ziektes en infecties. Tevens zorgen de zoete keukenappels, de verscheidene stoofperen en de pruimen voor een verrijking van het fruitassortiment op de Olmenhorst.

Wat willen we bereiken?

Op Landgoed de Olmenhorst groeien de lekkerste appels en peren aan de bomen, met liefde en aandacht geteeld volgens de biologisch principes. Gewoon bij jou om de hoek in Haarlemmermeer.

Het ruim 165 jaar oude authentieke landgoed, een oase van rust in de bebouwing van de Randstad, is privé bezit van de familie de Clercq. (Het landgoed is cultureel erfgoed van de Gemeente Haarlemmermeer en de boerderij aan het einde van de oprijlaan, het groene huis rechts hiervan en theeprieel met tuinmuur links hiervan zijn Monumenten van de Gemeente Haarlemmermeer).

Met diverse bedrijfsactiviteiten willen we voldoende inkomsten genereren om het landgoed te behouden en te verbeteren. Hierbij gaan we respectvol met mens en dier en erkennen de samenhang hiervan zodat we het landgoed gezond, in alle opzichten, aan de toekomstige generaties kunnen doorgeven.

De kringloop van de natuur die je hier kunt ervaren en willen we graag met je delen. Geniet, proef, voel je thuis, ontmoet, leer en laat je inspireren.

Behoud en verbetering Hoogstamboomgaard

Om de hoogstamboomgaard te behouden en te verbeteren en daarmee het aanzicht van het landgoed is het mogelijk hoogstambomen te adopteren. Eén, diverse soorten of van één soort allemaal.

Met de adoptie-opbrengsten kan er onderhoud gepleegd worden aan de bomen en de hoogstamboomgaard zelf.

Wat biedt het Landgoed?

Als je een boom geadopteerd hebt bieden we daar diverse programma’s omheen.

Uiteraard wordt je door de seizoenen heen op de hoogte gehouden van de boom, zodra deze wordt gesnoeid, bloeit en je het fruit kunt plukken.

Natuurlijk komt er bij de boom een bord met bedrijfslogo en wordt jouw bedrijf, organisatie genoemd als partner, sponsor, adoptant op Olmenhorst.nl

Mogelijkheden:

  • Adoptie 1 boom: je mag altijd bij de boom door de seizoenen heen komen kijken en uiteraard de boom komen oogsten zodra het fruit rijp is. De oogst is voor jou.
  • Adoptie vanaf 3 bomen: de hoogstamboomgaard kan ingezet worden om meerdere relaties, medewerkers tegelijkertijd te ontvangen (om “samen de vruchten te plukken”) Exclusief catering door Olmenhorst te verzorgen. Mogelijk zijn een drankje, hapje en picknick. Graag maken wij een offerte.
  • Adoptie vanaf 6 bomen: de hoogstamboomgaard kan ingezet worden om meerdere relaties tegelijkertijd te ontvangen. Ook kan er 1 keer per jaar op een datum in overleg gebruik worden gemaakt van het Boshuis of de Tent t.b.v. bijvoorbeeld een relatiedag of ander event exclusief catering door Olmenhorst te verzorgen. Graag maken wij een offerte op maat.

De kosten bedragen € 250,- exclusief btw per boom.

Meer weten? Klik op de onderstaande button en vraag informatie aan.