De Olmenhorst Zelfpluk 2024

Trommel je vrienden op, trek je laarzen aan, neem een stevige tas mee en plukken maar!

Wat is zelfpluk?

In het oogstseizoen stellen wij onze boomgaarden open voor het grote publiek. Iedereen is welkom om te komen plukken op onze plukdagen.

Wanneer kan je plukken?

De Zelfpluk 2023 is gesloten. De Boomgaarden zijn leeg. We zien jullie graag weer tijdens de Zelfpluk 2024. 

We verwachten op zaterdag 14 september 2024 te kunnen starten met de Zelfpluk 2024 en verwachten te sluiten op zondag 3 november 2024.

Hoe werkt het?

Vanaf de parkeerplaats zorgen wij voor bewegwijzering naar de boomgaard waar die dag geplukt kan worden. Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. We vragen je de regels te volgen en zorgvuldig om te gaan met de boomgaarden en de appels. Zo kunnen we de Olmenhorst behouden voor toekomstige generaties.

In de boomgaard zijn medewerkers van het landgoed aanwezig om toezicht te houden op het verloop van de Zelfpluk. Zij laten zien welke vruchten wel al rijp zijn en welke nog niet zo geschikt zijn. En hoe die handige polsbeweging nou precies werkt zodat het steeltje netjes aan de vrucht blijft en de bladeren aan de boom. Ook beschikken zij over achtergrondinformatie over de op dat moment te plukken fruitrassen.

Geplukte oogst moet worden afgerekend bij de kassa nadat de tassen op de weegschaal geplaatst zijn. Er staan regelmatig rijen bij de kassa, maar schrik niet: het gaat vaak heel snel omdat er hele families gezamenlijk in de rij staan. Daardoor is het hier ook vaak heel gezellig!

plukhuisje

Wat kost het?

De prijs van een kilo zelfgeplukte biologische appels en peren is € 2,75.  Je kunt contant betalen, maar ook met PIN. Peren kunnen alleen in het weekend geplukt worden.

Reserveren & Parkeren

Vanwege de grote belangstelling voor onze Zelfpluk in de weekenden is het nodig om vooraf te reserveren voor een tijdslot. Wij hebben op zaterdag en zondag een team van parkeerwachters om de stroom van auto’s in goede banen te leiden. Op die dagen geldt betaald parkeren € 3,00 per auto. Dus kom je in het weekend reserveer dan vooraf een parkeerkaart: 

Link om te reserveren voor parkeren volgt

Bij binnenkomst via de oprijlaan word je naar de beschikbare parkeerplaatsen geleid. Een parkeerkaart is vooraf online te koop, maar ook  bij de plukkramen en de Olmenhorst bus op het veld.

Plukregels

Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. Medewerkers van het landgoed leggen in de boomgaard uit hoe te plukken. Onze allerbelangrijkste regels zijn:

  1. ga netjes met mens en natuur om en
  2. wat wordt geplukt wordt ook afgerekend.

Let op onze medewerkers houden toezicht. We stellen ons landgoed open en vragen om een respectvolle omgang met onze boomgaarden.

Eten & drinken

Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te brengen naar het landgoed. Op het landgoed zijn er tijdens de pluk diverse plekken om iets te eten en te drinken af te halen.

In het weekend is er op het veld eten en drinken van uit de kiosk, frietkot en buitenbar te koop. In de Tent haal je drankjes, taartjes en snacks. De verschillende items zijn alleen met  munten te koop. Dus haal eerst wat muntjes bij de  HY bus naast de Frietkot. Daarmee kan je bij de kiosken en in de Tent terecht om eten en drinken te betalen. Ook in de Fruitloods kan je ook met munten betalen. Doordeweeks is alleen de Fruitloods geopend en dan heb je geen muntjes nodig.