Appels plukken

Trek je laarzen aan, neem een stevige tas mee en plukken maar!

We houden je graag op de hoogte van het Landgoed.

Appels plukken

Appels plukken dat kan op landgoed de Olmenhorst. Wij telen ons fruit 100 % biologisch. Onze heerlijke appels en peren zijn in september / oktober rijp. Wij stellen ieder jaar onze boomgaarden open voor de pluk. Wil je komen plukken? Dat kan.

De Zelfpluk is voor iedereen.

  1. De adoptiepluk is voor houders van een adoptieboom.
  2. De kinderappelpluk is voor BSO’s en scholen.
  3. Plukken met een groep kan onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees hieronder meer daarover….

Zelfpluk 2024

De Zelfpluk start waarschijnlijk op zaterdag 14 september en sluit op zondag 3 november 2024.

In de oogsttijd kun je elke woensdagmiddag (13:00 tot 17:00) en de hele zaterdag en zondag (10:00 tot 17:00) plukken. In de herfstvakantie van Noord en Midden zijn we zelfs dagelijks geopend om te plukken. 

Adoptiepluk

Als je een adoptieboom hebt word je via e-mail op de hoogte gebracht wanneer je kunt oogsten. Dat verschilt namelijk per ras. Het boomgaardteam houdt de verschillende boomgaarden goed in de gaten.

Als adoptant heb je een streepje voor. Je mag daarom de hele week plukken, van zonsopkomst tot zonsondergang.

Kinderappelpluk

Vanaf begin september kan je al met je klas de boomgaard in.

Met je klas of BSO kun je de boomgaard in voor een educatief uitje waarbij de kinderen alles leren over de fruitteelt en de natuur. Appels liggen hier niet klaar in plastic, maar groeien gewoon aan de boom. Ze mogen het fruit zelf plukken en natuurlijk meteen een hap nemen, immers wordt het fruit hier biologisch geteeld. Er zitten dus geen residuen op van chemische bestrijdingsmiddelen.

Onze ervaren gidsen vertellen op gepast niveau over de groei van het fruit. Van de bevruchting door de bijen tot waar appels eigenlijk voor dienen; bescherming van de zaden. En natuurlijk mag je ook appels plukken voor thuis. Lekker de volgende dag mee in de fruittrommel.

kinderappelpluk
rondleiding

Plukken met groepen

Wil je met een groep plukken? uiteraard ben je dan bij onze zelfpluk welkom. Maar mocht je buiten de zelfpluktijden om, of echt met je eigen groep willen plukken. Ook dat kan onder leiding van een gids.

Geen zin om te plukken?

Heb je geen zin om te plukken? Maar wel trek in verse appelen en peren? In onze Fruitloods ligt heerlijke nieuwe oogst! bekijk het assortiment.