De Olmenhorst Zelfpluk

Al ruim 25 jaar een begrip in de Haarlemmermeer en ver daarbuiten. Trek je laarzen aan, pak een stevige tas en vier met ons het oogstseizoen!

Helaas, de oogsttijd is weer voorbij!

Helaas is er niets meer te plukken. In onze Fruitloods zijn heerlijke appels te koop. 

Nu Topaz appelen voor maar € 2,- per kilo.

Zelfpluk: Terug- en vooruitblik

Van 14 september t/m 27 oktober 2019 was de publieke Zelfpluk 2019. Nu moeten weer weer een heel jaar wachten. Vanaf midden september t/m eind oktober 2020 zullen wij de Boomgaarden weer openen voor de Zelfpluk 2020:   

De pluk is elke woensdagmiddag (13:00 tot 17:00) en de hele zaterdag en zondag (10:00 tot 17:00) plukken. In de herfstvakantie zijn we zelfs dagelijks open om te oogsten.

Ga naar de Zelfpluk 2019
kindjes met ikea tas 2
appels plukken

Adoptiepluk

Als je een adoptieboom hebt word je via e-mail op de hoogte gebracht wanneer je kunt oogsten. Dat verschilt namelijk per ras. Het boomgaardteam houdt de verschillende boomgaarden goed in de gaten.

Als adoptant heb je een streepje voor. Je mag daarom de hele week plukken, van zonsopkomst tot zonsondergang.

adopteer een appelboom

Bekijk het adoptie pluk schema van 2019

Dit is het adoptiepluk schema van 2019! Als is het afhankelijk van het ras wanneer je kunt plukken. De pluk voor adoptanten is tussen begin september en eind oktober.  In augustus is het schema bekent

Plukschema 2019
BOOMGAARDEN ADOPTIEBOMEN

Kinderappelpluk

Vanaf begin september kan je al met je klas de boomgaard in.

Met je klas of BSO kun je de boomgaard in voor een educatief uitje waarbij de kinderen alles leren over de fruitteelt en de natuur. Appels liggen hier niet klaar in plastic, maar groeien gewoon aan de boom. Ze mogen het fruit zelf plukken en natuurlijk meteen een hap nemen, immers wordt het fruit hier biologisch geteeld. Er zitten dus geen residuen op van chemische bestrijdingsmiddelen.

Onze ervaren gidsen vertellen op gepast niveau over de groei van het fruit. Van de bevruchting door de bijen tot waar appels eigenlijk voor dienen; bescherming van de zaden. En natuurlijk mag je ook appels plukken voor thuis. Lekker de volgende dag mee in de fruittrommel.

Ga naar de kinderappelpluk 2019
schooklas groep 3 of 4 430pix
20180720_141517

Geen zin om te plukken?

Heb je geen zin om te plukken? Maar wel trek in verse appelen en peren? In onze Fruitloods ligt heerlijke nieuwe oogst! bekijk het assortiment

Olmenhorst producten

Plukken met groepen

Wil je met een groep plukken? uiteraard ben je dan bij onze zelfpluk welkom. Maar mocht je buiten de zelfpluktijden om, of echt met je eigen groep willen plukken. Ook dat kan onder leiding van een gids.

plukken met een groep
Search