De Olmenhorst Zelfpluk

Al ruim 25 jaar een begrip in de Haarlemmermeer en ver daarbuiten. Trek je laarzen aan, pak een stevige tas en vier met ons het oogstseizoen!

Daar pluk je de vruchten van

In 1994 openden we voor het eerst onze boomgaarden voor het publiek om te delen in de oogst. Het werd een ongekend succes en ruim 25 jaar laten is de Olmenhorst Zelfpluk een begrip.

Later, in 2000, stelde landgoedeigenaar Florian de Clercq bomen beschikbaar in het Olmenhorst Fruitbomen Adoptieplan. Je huurt een boom op het landgoed, waar wij dan goed voor zorgen. In het najaar is de oogst dan voor jezelf! Een appeltje voor de dorst.

Bekijk Zelfpluk foto's

We krijgen vaak de vraag of er in de zomer of zelfs het voorjaar al geplukt kan worden. Hoewel er heel vroege appels bestaan, telen wij die niet. Op de Olmenhorst kun je pas vanaf september oogsten. Wanneer je precies kan plukken lees je hieronder.

Lees verder voor al onze plukmogelijkheden...

Adoptiepluk

Als je een adoptieboom hebt word je via e-mail op de hoogte gebracht wanneer je kunt oogsten. Dat verschilt namelijk per ras. Het boomgaardteam houdt de verschillende boomgaarden goed in de gaten. Begin augustus zullen we de eerste prognose met je delen en mocht er bijgesteld worden, mailen we je daar ook over. Als adoptant heb je een streepje voor. Je mag daarom de hele week plukken, van zonsopkomst tot zonsondergang.

adopteer een appelboom
kindjes met ikea tas 2
appels plukken

Zelfpluk

Heb je geen adoptieboom, dan is er de publieke Zelfpluk:  Dit jaar van 14 september t/m 27 oktober. Je kunt dan elke woensdagmiddag (13:00 tot 17:00) en de hele zaterdag en zondag (10:00 tot 17:00) plukken. In de herfstvakantie van 19 t/m 27 oktober zijn we zelfs dagelijks open om te oogsten. Overigens kan je in de weekenden soms ook peren plukken!

Op de speciale evenement pagina van de Zelfpluk 2019 houden we je op de hoogte van het laatste nieuws. Daar melden we welke boomgaard wanneer wordt vrijgegeven en welke andere activiteiten er zijn.

Ga naar de Zelfpluk 2019

Bekijk ons adoptie pluk schema

Het adoptiepluk schema is bekend! Als adoptant heb je een streepje voor. Je mag daarom de hele week plukken, van zonsopkomst tot zonsondergang.

bekijk ons plukschema
BOOMGAARDEN ADOPTIEBOMEN

Kinderappelpluk

Vanaf 2 september kan je al met je klas de boomgaard in.

Met je klas of BSO kun je de boomgaard in voor een educatief uitje waarbij de kinderen alles leren over de fruitteelt en de natuur. Appels liggen hier niet klaar in plastic, maar groeien gewoon aan de boom. Ze mogen het fruit zelf plukken en natuurlijk meteen een hap nemen, immers wordt het fruit hier biologisch geteeld. Er zitten dus geen residuen op van chemische bestrijdingsmiddelen.

Onze ervaren gidsen vertellen op gepast niveau over de groei van het fruit. Van de bevruchting door de bijen tot waar appels eigenlijk voor dienen; bescherming van de zaden. En natuurlijk mag je ook appels plukken voor thuis. Lekker de volgende dag mee in de fruittrommel.

Ga naar de kinderappelpluk 2019
schooklas groep 3 of 4 430pix
20180720_141517

Geen zin om te plukken?

Heb je geen zin om te plukken? Maar wel trek in verse appelen en peren? Heel binnenkort ligt er weer vers fruit in onze Fruitloods.

Fruitloods

Plukken met groepen

Wil je met een groep plukken? uiteraard ben je dan bij onze zelfpluk welkom. Maar mocht je buiten de zelfpluktijden om, of echt met je eigen groep willen plukken. Ook dat kan onder leiding van een gids.

plukken met een groep

Volg ons op Facebook

En blijf op de hoogte van alle leuke activiteiten en nieuwtjes op het landgoed.

Search