Activiteiten op het landgoed

Elk jaar organiseren we op het landgoed een aantal leuke activiteiten. De bekendste hiervan zijn natuurlijk de openbare Zelfpluk en de adoptiebomenpluk. Daarnaast organiseren we in samenwerking met PuurFair de leukste pinksterfair van Nederland: de Appelparade. Hieronder lichten we onze vaste evenementen uit. Bekijk voor een overzicht van alle aanstaande activiteiten onze agenda.

Olmenhorst Zelfpluk

Trek je laarzen aan, pak een stevige tas of krat mee van thuis en kom plukken! Elk najaar stellen wij onze boomgaarden open voor het grote publiek om te delen in het oogstfeest! Trek de boomgaard in, zoek de lekkerste appel of peer en pluk!

Of adopteer je eigen appelboom op het landgoed en geniet van de appels van eigen boom.

Appels plukken
Kopie-van-Appelpluk-115.jpg

Onze komende evenementen

????????

Appelparade

De Appelparade: het jaarlijkse Pinksterfeest op biologisch landgoed De Olmenhorst. Dat steeds groener wordt! Dit jaar gaan we samenwerken met Kiind magazine, die haar leukste activiteiten van het voormalige Kiind festival meeneemt. Zoals hutten bouwen, broodjes bakken en meer ambachtelijke gezelligheid.

meer lezen

Kinderappelpluk

In het oogstseizoen, september en oktober, kun je met de klas de boomgaard in voor een educatief uitje waarbij de kinderen alles leren over de fruitteelt en de natuur. Appels liggen hier niet klaar in plastic, maar groeien gewoon aan de boom. Ze mogen het fruit zelf plukken en natuurlijk meteen een hap nemen.

Trek met de klas de boomgaard in!

Appels plukken
Kopie-van-Appelpluk-115.jpg

Nieuws uit de boomgaard
We houden je graag op de hoogte van wat er gebeurt op het Landgoed.

Search