• De leukste boomgaard van Nederland
  • ± 65.000 fruitbomen

Wandelen en fietsen rondom de Olmenhorst

Wandelen

De Olmenhorst route ( 10 km)

Deze route voert door de Haarlemmermeer polder uit 1852: strak, weids en met rechte wegen en ontwateringskanalen uit de tijd van de drooglegging.  Tegen dat robuuste decor wachten kleinschalige verrassingen. Landgoed de Olmenhorst lijkt wel een stukje Drenthe, met boomgaarden, oude opstallen  en kleinschalige begroeiing. Abbenes ligt schilderachtig aan een kanaal met bruggen erover en bomen erlangs. Op en langs de Ringvaart wacht een  veelheid aan bebouwingsvormen en boten. klik hier voor de hele route

Haarlemmermeer Verrassend Polderland!

Deze route is te vinden op het akkerbouwbedrijf van de familie Ham aan de Hoofdweg 1379 (westzijde) te Nieuw-Vennep. De route voert langs velden met daarop een verscheidenheid aan gewassen zoals aardappelen, suikerbieten en koolzaad. Tijdens de wandeling kun je gebruik maken van de brug naar landgoed De Olmenhorst. Op dat moment verlaat je de Elisabethroute en kom je op het Olmenhorst pad. Volg deze route of wandel op eigen houtje door de boomgaard en over het landgoed.
klik hier voor de hele route

Fietsen

Langs boer en kweker in de bollenstreek (38,03 km)

Iedereen kent de Bollenstreek van de kleurrijke bollenvelden maar er is nog zoveel meer te ontdekken in deze prachtige streek!

Met deze (h)eerlijke route fiets je langs boerenerven en kwekers en maak je kennis met de streekproducten die de streek rijk is. Stap eens binnen bij een van deze mooie bedrijven en laat je verassen door de mooie producten. Naast deze mooie bedrijven fiets je op deze route langs kraampjes met producten zo vers van het land!

klik hier voor de hele route

Ontdek de bollenstreek rondom Lisserbroek (43,23 km)

Deze fietsroute neemt je mee naar de molens rondom Kaag en de bollenstreek rondom Lisserbroek. Hoe Hollands wil je het hebben? Het startpunt van de route is Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Heerlijk om een wandeling te maken voordat je op de fiets stapt. Via Nieuw-Vennep en de bollenvelden fiets je richting het waterrijke gebied van Kaag. Onderweg kom je een heleboel molens tegen, zoals de Adermolen in de Aderpolder: een ultiem Nederlands uitzicht. Dit gebied is een uniek watersportgebied en vormen een paradijs voor liefhebbers van zeilen, waterskiën en roeien. Via de polders fiets je langs Oegstgeest weer terug richting Lisserbroek.

klik hier voor de hele route

Verken de bollenstreek en strand rondom Noordwijkerhout (38,44 km)

Wat is er nu fijner dan fietsen door de duinen en langs het strand? Met je haren in de wind en genieten van het heerlijke uitzicht, ultiem genieten! Je start deze fietsroute bij de parkeerplaats aan de Houwaarderduin. De Houwaarderduin is een stuifplek waar het zand en de wind vrij spel hebben, een heerlijke plek om te fietsen. Daarna fiets je een hele tijd langs allerlei verschillende bollenvelden, een uniek stukje van Nederland. Vanaf half april tot half mei staan de bollenvelden in bloei, dus dan is deze route het leukst om te fietsen. Halverwege kom je aan bij Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Stap hier af om het landgoed te ontdekken en even uit te rusten. Via Sassenheim en Noordwijk fiets je weer terug naar de parkeerplaats. klik hier voor de hele route

Duurzaam Rondje Vogelenzang

Wil je meer zien van de Noord-Hollandse natuur, kennismaken met de mooie producten van duurzame aanbieders en tegelijkertijd enkele leuke hotspots bezoeken? Stap dan op de fiets en geniet van deze 2 uur durende route (zonder pauzes). Je fietst ook in deze route langs 5 verschillende duurzame aanbieders waar je diverse soorten producten kunt kopen. Klik hier voor deze leuke route!