Adopteer een bedrijfsboom!

En pluk samen de vruchten!

Adopteer een biologische appelboom!  

Een adoptieboom is meer dan een boom die je in de herfst kunt oogsten.
Trek met je relaties de boomgaard in om samen te plukken en hierna bij te praten met een lekker drankje en hapje. Want naast het oogsten van de appels, bieden wij verschillende activiteiten aan, zoals plukfeestjes, borrels en lunches.
Bedrijfsbomen oogsten “samen de vruchten plukken” met elkaar is niet alleen een mooie traditie maar valt ook onder de categorie teambuilding.

Bak met elkaar lekkere appeltaarten voor in de kantine, maak appelcider voor relaties of vul de fruitschaal op kantoor met je zelf geoogste appels. Bovendien is het niet alleen een mooi cadeau, onze bomen absorberen ook CO2 uitstoot.

Tenslotte zijn onze adoptanten ook onze ambassadeurs, hoe meer biologische appelbomen er geadopteerd worden, hoe meer boomgaarden wij kunnen aanplanten en op deze manier kunnen wij samen het landgoed in stand houden.

Wat is een adoptieboom?

Een appelboom voor je collega’s de groei en bloei van meemaken. Van kale knop in de winter, beloftevolle bloesem in de lente,  diep groen in de zomer, tot pronkende rijpe appel in het najaar. Een boom waar jullie de vruchten van plukken. Die vind je in de biologische boomgaard van Landgoed de Olmenhorst.

Hoe werkt het?

Tegen een jaarlijkse vergoeding adopteren jullie de Biologische appelbomen. Zodra de bomen zijn geadopteerd plaatsen wij bordjes op de bomen met een zelfgekozen tekst en logo van jullie bedrijf.  Daarna krijg je van ons bericht in welke boomgaard de bomen zich bevinden. Op het landgoed staan verwijzingen naar de verschillende boomgaarden.

Met de linkjes hiernaast kan je tot 5 bomen adopteren. Mocht je meer willen adopteren, vul dan het onderstaande formulier in.

Contactformulier bedrijfsadoptiebomen

Wanneer kan ik plukken?

In september en oktober zijn de appels rijp. Afhankelijk van het weer en de soort appel die je hebt gekozen. In augustus mailen we het plukschema naar de adoptiehouders. Uiteraard plaatsen we het schema tegen die tijd ook op onze website. De periode waarin de appels het beste geplukt kunnen worden heet een plukvenster. Bij voorkeur pluk je de boom in 2 etappes leeg. Dat is het beste voor je boom. Het plukvenster is ongeveer 3 weken.