De meest gestelde vragen

De meest gestelde vragen:

Vanaf hoe laat mogen we de locatie versieren?

Vanaf 10.00 uur mogen jullie de locatie komen decoreren. Wij verzoeken jullie wel hierbij rekening te houden met de opbouwactiviteiten van ons personeel. Na het feest moeten jullie de decoraties zelf weghalen.

Mogen wij de decoratie ook de dag ervoor ophangen en de dag na het huwelijk weghalen?

Helaas is dit niet mogelijk.

Vanaf hoe laat is er iemand aanwezig?

Onze partijleiders zijn ongeveer 1,5 uur voor aanvang van jullie programma aanwezig. Geef hen de ruimte hun werkzaamheden te verrichten zodat alles klaar staat voor het feest start. Kort vooraf dweilen ze graag de locatie nog even.

Staat de tafel al opgedekt klaar als we aankomen?

Tijdens de ceremonie wordt de dinertafel gedekt.

Is het hele landgoed voor ons gereserveerd?

Alleen de locatie die jullie hebben besproken is voor jullie gereserveerd.  Onze winkel, terras, speeltuin, boomgaarden en andere locaties zijn vrij toegankelijk.

Waar mogen wij foto’s maken? Gebruik drone 

Je mag eigenlijk overal foto’s maken. Wij vragen je wel rekening te houden met andere gasten en de privacy van de bewoners van het landgoed. Het gebruik van een drone is niet toegestaan op het landgoed omdat wij zeer dichtbij Schiphol zitten.

Mag je strooien bij de ceremonie?

Het is absoluut niet toegestaan om rijst of confetti te strooien. Wij zijn een biologisch landgoed en dit heeft consequenties voor onze certificering. Wij zijn hier erg streng in en er staan zelfs sancties op.

Mag je parkeren naast het Boshuis / de Tent?

Het is niet toegestaan bij de locaties te parkeren. Het is wel mogelijk om mensen die slecht ter been zijn af te zetten. Wij houden de locaties graag auto vrij in verband met het uitzicht en de bereikbaarheid voor hulpdiensten bij nood.

Wat doet de partijmanager?

De partijmanager zorgt ervoor dat jullie dag verloopt zoals afgesproken is. Hij of zij is de persoon die eventuele problemen kan oplossen, beschikt over een BHV certificaat en is de contactpersoon voor jullie ceremoniemeester.

Kan onze doos met enveloppen in een kluis?

Helaas is er geen kluis op onze locaties. Tevens kunnen wij geen verantwoording dragen voor jullie cadeaus.

Moeten wij de muziek voor de ceremonie zelf bedienen?

Vraag het jullie ceremoniemeester, zo blijft jullie ceremonie intiem.

Waar kunnen wij omkleden?

Zowel bij het Boshuis en de Tent is daar geen speciale ruimte voor. Het is mogelijk om de stijlkamer te huren als kleedruimte.

Waar kunnen onze kinderen slapen?

Daar hebben wij helaas geen plek voor.

Waar kan onze  band omkleden?

Het is mogelijk om daarvoor een ruimte te huren.

Wat voor maaltijd kunnen wij onze fotograaf, dj of band bieden?

Wij verzorgen indien gewenst een crewmaaltijd, vraag de prijs vooraf aan.

Wanneer kunnen wij de taart aanleveren ?

Op de dag van jullie feest kan de taart afgeleverd worden in overleg met de partijleider.

Kunnen wij vooraf spullen brengen?

Helaas kan dit niet

Wanneer hebben wij de laatste afspraak?

Rond een maand tot 14 dagen voor jullie huwelijk nemen we graag de details met jullie door.

Wie regelt de ambtenaar?

Jullie regelen zelf de ambtenaar. Dat kan via: https://haarlemmermeergemeente.nl/trouwen-in-haarlemmermeer

Wat doen we zodra we akkoord geven op de begroting?

We sturen een contract en aanbetalingsnota toe.

Hoe lang staat een optie?

Wij halen een optie eruit na 14 dagen als wij geen reactie op mails of telefoontjes krijgen.

Mogen we zelf eten en drinken verzorgen?

Eigen catering niet toegestaan op het Landgoed. Heel af en toe maken wij een uitzondering

Mogen wij binnen roken?

Roken binnen is niet toegestaan.

Hebben jullie een Invalide toilet?

Wij hebben een invalidentoilet in de Fruitloods. Bij het Boshuis is een heel ruim toilet voor de bruid en minder valide gasten.

Mogen de schilderijen van de muur?

Het is niet toegestaan om schilderijen en / of meubels te verplaatsen of weg te halen.

Mogen wij vuurwerk afsteken?

Vuurwerk is niet toegestaan op het landgoed in verband met de flora en fauna.

Is er stroom op de ceremonieplek?

Er is stroom op de ceremonieplek.

Mag ik jullie personeel vragen te helpen bij het aanbrengen van decoratie?

Ons personeel kan jullie hier niet bij assisteren, zij hebben andere taken die anders in de knel komen.

Mogen wij alles qua decoratie aanbrengen?
Met beleid en respect voor de locatie, omgeving en ons personeel is er veel mogelijk. Denk aan het verfwerk bij het gebruik van plakband/tape. Overigens staan wij het ophangen van ballonnen niet toe.

Kunnen wij proefeten?

Omdat wij geen restaurant hebben is dat niet mogelijk. wel organiseren wij een aantal keer per jaar een diner op inschrijving. dat geeft inzicht in de manier van koken.

Hoe kan ik het beste muziek aanleveren?

Het is mogelijk om een tablet of telefoon aan te sluiten.

Kunnen we overnachten?

Het is mogelijk om wat tentjes op te zetten voor maximaal 40 personen. Wij bieden echter geen voorzieningen en kunnen alleen gebruik van toilet bieden.

Let op! het betreft een stilte camping. Na 23:00 uur verwachten wij dat je geen herrie maakt.( dus geen muziek, hard gillen etc)  Bij overtreding hiervan leggen wij een boete op.

Mag ik zelf inhuurmaterialen laten afleveren?

Dit is toegestaan maar, wij vragen hier wel een vergoeding voor. Wij moeten immers iemand inzetten om de spullen aan te nemen en ook weer mee te geven na afloop.

Mag ik een (wens)ballon oplaten?

Ballonnen zijn slecht afbreekbaar en hebben een schadelijk impact op de natuur. Dat geldt ook voor wensballonnen en biologische ballonnen. Rondzwervende deeltjes kunnen bijvoorbeeld worden ingeslikt door vogels op het landgoed. Omdat de Olmenhorst probeert de impact van haar bedrijfsvoering op de natuur te beperken (of zelfs positief bij te dragen) kunnen we daarom niet toestaan dat er ballonnen worden opgehangen of opgelaten tijdens feesten en huwelijken(ook niet binnen). Kijk voor meer informatie op: www.dieballongaatnietop.nl/alternatieven/misvattingen. 

Mogen wij duiven/ vlinders oplaten na de ceremonie?

Nee, wij verbieden het oplaten van duiven, vlinders of andere dieren op je trouwdag. Te veel van deze dieren belanden namelijk in het wild en kunnen daar niet overleven, waardoor ze dood gaan, of ze sterven onderweg naar de ceremonie. Zeer dieronvriendelijk.

Mag ik filmen met een drone op het landgoed?

Het is niet toegestaan om met een drone te vliegen/ filmen op het landgoed. We zitten te dicht bij Schiphol. daarnaast ervaren onze bewoners het als zeer storend.

 

Aanraders en praktische informatie Landgoed de Olmenhorst

Landgoed de Olmenhorst werkt samen met onderstaande leveranciers. Deze leveranciers kennen het landgoed en wij zijn tevreden over de samenwerking. Zoveel mensen zoveel wensen en willen jullie een andere leverancier kiezen dan is dat geen enkel probleem.

Bruidstaarten

Zie hiervoor het aparte document met diverse voorbeelden. Wil je niet met een van deze leveranciers samenwerken dan betaal je een uitkoopfee voor de bruidstaart.

Bloemen

Vazen en vaasjes veldbloemen, van het seizoen kunnen verzorgd worden door Nancy van der Spek van By Spek uit Abbenes. Er is een standaardprijs als je bijvoorbeeld alleen kleuren wil aangeven. De bestelling gaat dan via de Olmenhorst.

Bij meer specifieke wensen kan je bij Nancy langs en wordt er een offerte voor de bloemen gemaakt.

Naast de tafelbloemen en grote vazen kan zij ook corsages, bloemversiering voor de deuren en vaasjes aan de ceremoniestoelen verzorgen.

Contactgegevens: By Spek, Nancy van der Spek 

 Band en DJ

In de locatie is er een eenvoudige installatie voor achtergrondmuziek. Een device ( tablet of telefoon)  met speellijst kan via mini-jack of blue-tooth worden aangesloten. De DJ of band moet zelf voor een geluid set zorgen. Qua op-en afbouw is het goed om te weten dat als de ceremonie binnen is er tijdens de borrel opgebouwd kan worden, voor de ceremonie (als niet de gehele ruimte nodig is) of als er weinig tijd nodig is tussen diner en feest.

 • In het Boshuis wordt vaak de ruimte gebruikt tussen de kast en de bar. Deze ruimte is 4 bij 4. Aan de achterzijde van het Boshuis ligt een ramp om het Boshuis met transportkar te betreden.
 • In de Tent/voortent is er meer ruimte. Eventueel is een podium in de voortent mogelijk.

Stroom:

Wil je een losse groep of krachtstroom dan vragen wij daar kosten voor. Vraag wel even vooraf aan.

Voor muziek tijdens jullie feest of borrel hebben wij onderstaande suggesties:

 DJ’s:

 Bands:

 Beamer en scherm

We kunnen tegen een vergoeding een beamer en scherm verzorgen.

 Decoratie

Vanaf 10.00 uur ’s ochtends kan je de locatie decoreren. Buiten eventueel eerder. Maximaal met 4 personen. Onze medewerkers zijn nog niet aanwezig. Een sleutel is vanaf 10.00 uur tegen inlevering van een ID te verkrijgen in de Fruitloods en voor 17.00 uur hier weer in te leveren.

Vanaf 1,5 uur voor het huwelijk zijn onze medewerkers aanwezig.

We verzorgen de setting zoals afgesproken en voor de ceremonie kan het zijn dat er nog stoelen bijgezet of weggehaald moeten worden. De dinertafel dekken we tijdens de ceremonie.

Jullie kunnen zelf decoreren of dit door ceremoniemeesters laten doen. Materiaal hiervoor kan eventueel een dag van te voren in de kistenloods (naast de Fruitloods, onbeveiligd) worden neergezet zodat de ceremoniemeesters het de volgende dag hier kunnen ophalen.

Dezelfde ochtend/nacht moet de decoratie weer worden weggehaald. De materialen die jullie willen weggooien dienen in vuilniszakken in de kliko aan de achterzijde van het Boshuis worden weggegooid.

Jullie kunnen er ook voor kiezen te laten decoreren door een weddingplanner of styliste.

Stylist:

 Weddingplanner

 Fotografie

Informatie voor de ceremoniemeesters

DECORATIE

 • Je mag de locatie op de dag van het huwelijk vanaf 10.00 decoreren. We verzoeken je wel om niet met een heel groot team te komen versieren en rekening te houden met de opbouw door ons personeel.
 • De aangebrachte decoratie dien je zelf weer weg te halen op de dag van of nacht van het huwelijk.
 • Let u hierbij op dat je geen beschadigingen aanbrengt aan het schilderwerk of restanten achterlaat.
 • Meubilair of schilderijen mogen niet verschoven of verwijderd worden. Alleen in overleg kan het meubilair gebruikt worden voor bijvoorbeeld het gastencadeau, gastenboek etc.
 • Schoonmaak/opruimwerkzaamheden worden aan het bruidspaar in rekening gebracht.
 • Strooien: alleen organische materialen. Geen rijst, confetti etc. ook niet op het gras of elders buiten. Wij zijn een biologisch landgoed en zullen sancties treffen indien er overtredingen zijn.
 • Neem zelf scharen, plakband, touw etc mee. wij hebben dat niet op voorraad
 • Hoge trap nodig? Graag zelf meebrengen.
 • Koeling bij het Boshuis ( taart ) heeft de volgende afmetingen: 50 ( d) x 60 cm (breed) x 1, 53 (hoog)

ONS PERSONEEL

Onze medewerkers zijn belast met horecagerelateerde taken en mogen niet ingezet worden voor je  werkzaamheden. Ons personeel is 1,5 uur voor aanvang aanwezig en moet zich met eigen taken bezig kunnen houden. Na afloop zijn zij nog 1 uur aanwezig om op te ruimen en schoon te maken.

VUURWERK / (GELUKS)BALLONNEN verboden

Vuurwerk afsteken is verboden.  Het oplaten van (met helium gevulde) ballonnen en wens- en ufo ballonnen is verboden net als het ophangen van ballonnen in de boomgaarden en locaties. Op deze manier willen wij het zwerfafval en de plastic soup verminderen.

BEZORGEN/OPHALEN VAN GOEDEREN

Heeft het bruidspaar bijvoorbeeld een fotobooth besteld dan bepalen we graag met jullie de locatie en het moment van bezorgen en ophalen. Vanwege de bezetting van de locatie zal het ophalen zo snel mogelijk dienen te gebeuren. Stel het huwelijk is op een vrijdag dan kan deze niet pas maandag worden opgehaald.

De Olmenhorst is niet verantwoordelijk voor materialen die worden ingehuurd door derden. Noch kunnen wij zorg dragen dat de materialen worden opgehaald. Daar dien je zelf zorg voor te dragen en aanwezig bij te zijn.

CONTACTPERSOON (VOOR DE HUWELIJKSDAG)

Dat is de salesmanager met wie het bruidspaar contact heeft gehad.

Graag je vragen mailen.

CONTACTPERSOON (OP DE HUWELIJKSDAG)

Dat is de partymanager. Voor urgente vragen op de dag zelf mag je vanaf 10.00 uur contact met hem of haar opnemen. Kunnen de vragen wachten dan kun je deze 1,5 uur voor aanvang van het huwelijk met hem of haar bespreken.

VOORZIENINGEN LOCATIE

Het Boshuis en De tent hebben reguliere stroomvoorzieningen. Op verzoek kunnen we buiten stroompunten of tegen een meerprijs krachtstroom verzorgen.

Mocht je een beamer en scherm nodig hebben dan kun je die huren.

Het is niet toegestaan gebruik te maken van de keuken/backstage gedeelde van de locaties.

EINDTIJD

In principe is de eindtijd van het feest 01:00 uur tenzij anders afgesproken. Blijven de gasten langer hangen dan worden die uren in rekening gebracht.