Landgoed de Olmenhorst

Midden in de Haarlemmermeer, tussen Den Haag en Amsterdam, vind je in een oase van rust op Landgoed de Olmenhorst. 18 hectare aan biologische appel- en perenboomgaarden, monumentale panden en ateliers. Je bent altijd welkom voor een ontspannen wandeling tussen de boomgaarden of om een bezoekje te brengen aan De Fruitloods. In het voorjaar, als de fruitbomen hun bloesem dragen, organiseren we de Appelparade. In het najaar, als de bomen hun fruit dragen, organiseren we de Zelfplukdagen. Daarnaast zijn er op het Landgoed jaarrond nog meer andere leuke activiteiten te beleven. De Olmenhorst is bovendien een unieke locatie voor een prachtige bruiloft of een verjaardagsfeest. Ook voor een zakelijk event kun je terecht op het Landgoed. Je kunt een kookworkshop volgen bij onze chef-kok, rustig vergaderen in de boomgaard of een bedrijfsfeest geven.

Bekijk een filmpje over het landgoed
Vroeger werd er nog geploegd met paarden. (Foto uit 1969)
Vroeger werd er nog geploegd met paarden. (Foto uit 1969)

Gegrond in het verleden, voorbereid op de toekomst

Landgoed de Olmenhorst werd opgericht in 1854. Er zijn dus veel verhalen in deze grond geworteld. Immers heeft het landgoed de industriële revolutie, de Eerste en Tweede wereldoorlog, Aletta Jacobs en veel meer meegemaakt. We zijn trots dat we zo’n lange geschiedenis hebben en vertellen je er graag over!

Lees onze volledige geschiedenis

Onze Missie & Visie

Missie

Op Landgoed de Olmenhorst groeien de lekkerste appels en peren aan de bomen, met liefde en aandacht geteeld volgens de biologische principes. Gewoon bij jou om de hoek in de Haarlemmermeer.

We koesteren het ruim 160 jaar oude familielandgoed door zo duurzaam en respectvol mogelijk met mens en milieu om te gaan zodat we het landgoed gezond aan toekomstige generaties kunnen doorgeven. De kringloop van de natuur die hier te ervaren is, willen we graag met je delen. Geniet, proef, voel en laat je inspireren.

Visie

Landgoed de Olmenhorst is een oase van rust in de roerige Randstad . Wij zijn een laagdrempelige, gastvrije organisatie waar men zich welkom voelt om te ontspannen en te genieten.

De boomgaarden zijn vitaal en worden volgens de modernste inzichten beheerd, zodat zij optimaal renderen. Op het landgoed gaan we op alle fronten zo zuinig mogelijk om met energie, we wekken de gebruikte energie  zo mogelijk zelf op. We zijn een eigenzinnig bedrijf dat inspiratie biedt op het gebied van duurzaamheid.  We werken samen met pioniers op dat gebied en zijn koploper in de Haarlemmermeer. We verhuren onze duurzame locaties aan bedrijven en particulieren.  We organiseren inspirerende evenementen van toegevoegde waarde en verkopen alleen integere, duurzame producten waarmee we onze gasten verleiden om zelf een toekomstbestendige levensstijl te omarmen.  Tevens verzorgen wij educatie waarmee we jong en oud kennis laten maken met een duurzame leefstijl.

Nieuws uit de boomgaard
We houden je graag op de hoogte van wat er gebeurt op het Landgoed.

Search