Onze werkwijze

100% biologisch; dat is goed voor het fruit, voor de natuur en voor jou

Fruitteelt

Op ons landgoed wordt al sinds 1890 fruit geteeld. Dit was nog een ouderwetse hoogstamboomgaard, met enkele grote bomen waaronder schapen graasden. Inmiddels zijn wij een modern en vooruitstrevend fruitteeltbedrijf, met ruim 19 hectare boomgaarden, waarin in totaal circa 50.000 appelbomen en ruim 10.000 perenbomen staan. In onze hoogstamboomgaard (geplant in 1996)  bevinden zich ook een tiental pruimenbomen. In 2009 hebben wij onze eerste kersenboomgaard geplant.

Imker

Imker Maap Groenendijk oogst de honing van zijn volken.

boomgaardteam

Het boomgaard team snoeit elke winter alle 60.000 fruitbomen. Met de hand!

Biologische teelt

Fruitteelt is ook natuurbeheer; wij hechten groot belang aan telen op duurzame wijze. Eerder teelden we al milieubewust en volgens de normen van Milieukeur.  In 1998 schakelden wij de eerste boomgaarden om naar biologische teelt en vanaf 2005 geschiedt de productie geheel biologisch en onder het Eko-keurmerk. Wij zijn al sinds 1998 aangesloten bij Skal en worden door hen dus geregeld gecontroleerd. De eigen productie en eigen producten zijn dus allen gegarandeerd. Via deze link kun je ons actuele Bio-certificaat van Skal inzien.

Ook al is dit technisch bepaald ingewikkelder dan reguliere teelt, wij willen en kunnen ons publiek vol overtuiging goede, gezonde en eerlijke producten aanbieden. En dankzij de mineralen in de rijke kleigrond van de Haarlemmermeer zijn onze vruchten bovendien extra vol van smaak!

De fruitrassen

We telen de volgende rassen: Appel, traditionele rassen: Alkmene, Rode Boskoop (Goudreinette), Elstar, Jonagored, Jonagold, Santana, Rode Topaz (Evita), Topaz, Dalinco, Rubinola, Autento, Collina en Natyra.

Peer, traditionele rassen: Conference, Doyené du Comice, Concorde (een kruising van Conference en Doyenné du Comice), Triomphe de Vienne en Beurré Alexander Lucas. Onze specialiteit is de  Comice Bronzé. Met zijn bruine schil wellicht even wennen. Tot je geproefd hebt dat deze nog zoeter en nog sappiger is! Stoofperenrassen zijn Gieser Wildeman, Winterjan, Zoete Brederode en Winterrietpeer.