RED DE APPEL – UPDATE

Home Nieuws RED DE APPEL – UPDATE

Appelbloesemkever nieuws!

De campagne en petitie van @reddeappel 🍎💚waarmee we de bühne opgingen om het behoud van de Nederlandse appel veilig te stellen is op 16 januari aangeboden aan de Tweede Kamerleden.

Na een lange periode van onzekerheid is er op 15 maart eindelijk toestemming gekomen. Het gaat om een kortstondige toestemming en onder strikte voorwaarden, om het middel in te zetten. De appelbloesemkever is namelijk dermate schadelijk dat het een directe bedreiging is voor de boomgaard, de oogst en daarmee dus ook voor het voortbestaan van de bedrijven daarachter. Wij telen biologisch en de inzet van dit (biologische!) middel gebruiken wij dan ook alleen als het echt niet anders kan.

Voor nu dus goed nieuws – maar het is nog geen gelopen race! Nu is het zaak om voor de komende jaren definitieve toestemming te krijgen zodat het geen race tegen de klok wordt zoals dit jaar. Het middel kwam laat en er is al wel schade te zien. Maar dankzij de tomeloze inzet van het boomgaardteam verwachten wij een mooie oogst voor 2024.

De bomen staan bijna in bloei, de bloesem wordt prachtig. Kom je snel kijken?

Bezoek ook

adoptieboomgaard 07 september - 31 oktober

Adoptiepluk 2024

Appels van je eigen boom plukken? adopteer nu een boom en kom in september / oktober oogsten.

Lees ook

21 april

Petitie aangeboden

...