De Tent

Onze grootste trouwlocatie

De Tent en Voortent

Op een weids veld omgeven door fruitbomen, in het midden van het Landgoed, bevindt zich De Tent. Van buiten een grote pagodetent, van binnen sfeervol ingericht met organische kroonluchters en een stoere vaste bar.

Aan de Tent staat de Voortent om de Tent naar wens te vergroten. De tent heeft een groot terras met gezellige loungebanken en zitjes naast een vuurplaats. De wanden van de Voortent kunnen open worden geschoven om binnen met buiten te verbinden.

De combinatie met het grote grasveld en speeltuin is perfect voor een trouwfeest met kinderen, familie reunie of festival huwelijk. De Tent biedt plaats aan circa 100 gasten bij een sitting dinner of 150/200 gasten voor uw feest. Door het aanbouwen van één of meerdere tenten kan deze capaciteit uitgebreid worden.

Zo kan jullie huwelijk in De Tent er uit zien:

Ontvangst

Jullie komen met jullie gasten aan op Landgoed de Olmenhorst en parkeren de auto op de aangewezen grote parkeerplaats. Vanaf daar worden jullie door ontvangstborden de juiste route gewezen en lopen jullie een schitterende route door landelijk groen, bloemrijke borders en duizenden appel- en perenbomen.

Ceremonie:

De ceremonie vindt plaats op een van de mooie plekken op het veld bij de Tent. Wellicht heeft de bruid haar voorbereidingen getroffen in de Stijlkamer. Voor de trouwceremonie verzorgen we hier een sfeervolle opstelling met klapstoeltjes, katheder voor de ambtenaar en natuurlijk stoeltjes voor jullie; het bruidspaar! De groene omgeving heeft qua decoratie niet zoveel nodig. Bij slecht weer verzorgen we de ceremonie in de Voortent ( met of zonder zijwanden)

Voorafgaande aan de ceremonie pakken de gasten water of een Olmenhorst sapjes vanaf een buffetje op de veranda.

Toast, taart en borrel:

Na de ceremonie en de eerste felicitaties lopen jullie met de gasten richting de veranda van de Tent. Daar ontkurken we de bubbels die al gekoeld klaar staan in een bokaal gevuld met ijs en helpen we jullie met het aansnijden van de taart. Aansluitend verzorgen wij de borrel op de veranda.

Diner: 

Onze koks zijn ondertussen de voorbereidingen aan het treffen voor het diner. Er wordt gewerkt vanaf de robuuste buitenkeuken waar we graag laten zien hoe we koken. Pure ingrediënten en producten van het seizoen liggen klaar om te bereiden.

Het diner kunnen we naar wens op het grasveld aan een lange tafel verzorgen. Maar dat kan ook een informele opstelling zijn met loungebanken, statafels en tafels met bankjes, helemaal in parade stijl. is het te koud of te nat, dan verzorgen wij het diner in de Voortent.

Feest

Rond 20:30 uur komen de avondgasten aan op het landgoed of loopt het diner over in het feest als jullie gasten er al zijn. Als het begint te schemeren zorgen wij voor een knisperend vuurtje in de vuurplaats. aan het einde van de avond gaan jullie na een heerlijk feest langs een pad omgeven met prikkabel weer naar huis.

Opties ceremonie:

Op het veld rondom de Tent zijn 2 prachtige plekken voor je ceremonie.

  • Achter de leibomen een intiem huwelijk.
  • Onder de kronkelwilg voor een iets grotere groep.

Is het te koud of te nat, dan verzorgen wij de ceremonie in de Voortent. Bekijk hieronder onze ceremonieplekken.

Diner opties:

Voor een diner binnen biedt de Voortent 140 zitplaatsen aan lange tafels en de Tent 100 zitplaatsen.

Buiten in het gras is kunnen we eindeloos veel zitplaatsen creëren.

Op het veld is het plaatsen van extra overkappingen ook nog een mogelijkheid.

Feest opties:

In de Tent kun je feest vieren met zo’n 200 gasten en in de voortent met nog eens 300 gasten. Buiten zijn er voldoende  zitjes en stoken we een vuurtje.

Binnen of op de terras is ruimte voor een DJ of band.

Wil je meer informatie? Neem contact op met onze sales afdeling.

het veld