Beloftebos

Home Nieuws Beloftebos

Beloftebos de Olmenhorst

Ons landgoed staat aan de vooravond van een transitie. Nu de 6e generatie de Clercq, onder aanvoering van Amber, de schouders eronder zet staat er van alles te gebeuren. In afwachting van échte grote veranderingen hebben we alvast ons Ambachtsplein leuk gemaakt met het Beloftebos!

Naast de ambities van de Olmenhorst zelf staat ook de directe omgeving bol van de plannen met grote uitbreidingswijken en bijbehorende natuurcompensatie. Deze plannen hebben nog wat tijd nodig om uit te kristalliseren. Vandaar het idee om in de tussentijd een tijdelijk bos te maken op het Ambachtsplein, een belangrijke schakel in de publieksroute op de Olmenhorst én het gebied tussen de drie FARO plekken op de Olmenhorst. Het transformeert van een rommelige, stenige plek, naar weer een leuke, groene plek op de Olmenhorst, een belofte voor een nog mooiere toekomst.

Het is ook een belofte van de groene toekomst van het nabijgelegen project Binnenturfspoor: een deel van de bomen is gefinancierd door de gezamenlijke grondeigenaren daar en deze zullen t.z.t. in Binnenturfspoor worden geplant.

Geïnspireerd door BosK, het wandelende bos tijdens Arcadia in Leeuwarden, bedachten we een bosje in kuubkisten (daar hebben we er meer van op de Olmenhorst). Met een leuke plek om te zitten en voor kleine evenementen. En flexibel, want verplaatsbaar of anders in te delen, voor een fair of  tijdens de plukdagen.

De mooie grote maat van de bomen en de diversiteit in soorten zorgt direct voor een bosgevoel, voel je welkom om te komen bosbaden op de open plek in het bosje! Het is niet toevallig dat het nu gereed komt: 22 mei is de dag van de biodiversiteit. Zo dragen ook wij een steentje bij!

FARO en de Olmenhorst bedanken BosK Arcadia voor de inspiratie, MXT landschappen voor de goede adviezen en de gezamenlijke grondeigenaren van Binnenturfspoor voor de sponsoring.