Vier de Winter!

Ook in de wintermaanden is het op landgoed de Olmenhorst één en al sfeer. Boven de oprijlaan fonkelen de grote kroonluchters, her en der staan kerstbomen met talloze lichtjes, de fakkels branden en de vuurkorven knisperen.

 

Samen met jou organiseren we graag jouw winterse Kerst of Nieuwjaarsbijeenkomst. Hieronder staan diverse ideeen waarvoor we graag in overleg met jou een offerte maken. Het één en ander kan natuurlijk ook na een vergadering.

Ideeën voor een Winters uitje:

  • Kerstdiner in een sfeervol Boshuis.
  • Winters festival bij/in de Tent met Koek en Zopie en mini-Kerstmarkt.
  • Bedrijfs-familiedag met allerlei workshops: van kaarsen maken, kerstonbijtbord schilderen, kerstkrans maken of windlicht etsen.
  • Borrel met cider, -bier of -Champagne proeverij.
  • Uitgebreid Kerstbuffet met swingend feest.
  • Pub-sport quiz, houtzagen en lekker eten.
  • Diverse workshop zoals curling, ice-carving, hunting games (bijl, (kruis)boog buksschieten)speuren met honden, jongleren.
  • Expeditie Robinson (winter)quest.

Kerst & Winterdiners:

Kookworkshop

Kosten zijn € 75,- exclusief btw inclusief locatie, circa 3 uur koken en 2 uur diner. Wijn, bier, fris, sap, water. Vanaf 10-40 personen.

Kookdemonstratie/masterclass € 10,- (exclusief diner)(vanaf 10 personen)

Onze chef-kok vertelt meer over de producten die hij gebruikt en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Hij geeft een demonstratie waarbij alle zintuigen gebruikt worden. Daarna aan tafel om te genieten van het diner!

 

Wild diner (ook voor de kookworkshop) € 32,50

Voorgerecht

Carpaccio van kort aangebraden reefilet , aardpeer , veldsla , karmozijn peer en notenolie

Hoofdgerecht

Gebakken Eendenborst , geroosterde pompoen , balsamico witlof , aardappel gratin met witte truffel , bramen-port jus

Nagerecht

Speculaas tiramisu met bosbessen en kaneel

 

Kerst diner (ook voor de kookworkshop) € 37,50

Voorgerecht

Langoustines met geitenkaas , quinoa en biet met puntradijs en limoen vinaigrette 

Tussengerecht

Romig soepje van Topinamboer met een vleugje truffel

Hoofdgerecht

DDA (Dutch Dry Aged) ribeye van Hollands rund met in rozemarijn en thijm geglaceerde groenten , en een puree van langedijker muisjes , laurier-jus

Nagerecht

Trifle van Framboos , aardbei , vanille mascarpone en pure chocolade

 

 

Vergeten groenten diner (ook voor de kookworkshop) € 37,50

Voorgerecht

Canneloni van runderlende en bresaola, met een salsa van zoetzure paarse en gele peen, karmozijn peer en knolselderij

Tussengerecht

Soep van topinamboer met tapenade van zwarte truffel

Hoofdgerecht

Zalmfilet au papilotte, mousseline van Meerlanden aardappel, verse doperwten, boterbonen, pastinaak en beurre noisette 

Dessert

Panna cotta van kokos met brunoise van ananas en mango, chiffonade van munt en vanille

Winterse buffetten:

Stamppotten buffet (vanaf 30 personen)

Prijs € 21,50

Gerookte pompoensoep 

Zuurkoolschotel

Hutspot

Boerenkool

Piccalilly,zilveruitjes,augurkjes

Mosterd, en azijn

Gemarineerde speklapjes

Rookworst

Klapstuk

Gehaktballetjes

 

Festivalbuffet vanaf diverse punten (vanaf 50 personen)

Voorgerecht: diverse biologische broden, toppings en 2 of 3 soorten soep; Italiaanse tomatensoep, romige pompoensoep en groentebouillon met bospaddestoelen.

Hoofdgerecht: 

100% beefburgers en vegetarische burgers, biefstukjes van de plaat en kipspiesjes met diverse  rauwkosten en sauzen naar keuze

kibbeling en roergebakken gamba’s met diverse sausjes en rauwkosten.

Bijgerechten:

frites, geroosterde groenten en aardappelgratin

Dessert:

diverse zoetigheden en fruit (taartjes, cremes, panna cotta`s, mousse, verse fruitsalade)

 

Wild Buffet (vanaf 30 personen)

Prijs € 27,50

Topinamboer soep 

Jachtschotel

Hertenbiefstukjes

Olmenhorst stoofpeertjes 

Hollands spruitjes 

Rodekool met Olmenhorst appeltjes  

Zuurkool uit het vat  

Puree van de Meerlander aardappel en aardappelgratin

 

Luxe Wild Buffet (vanaf 40 personen)

Prijs € 37,50

Gevogeltebouillon met garnituur van eekhoorntjesbrood en groene kruiden

Paté en croute, geserveerd met een marmelade van zoete witte uien en een saus van wilde veenbessen

Huisgerookte wilde Schotse zalm met limoen en kruidenmayonaise

Gerookte wild zwijnham

Herfstsalade van gerookte eend met spekjes, brie, pijnboompitjes en trostomaatjes

Gevogelte stoofschotel met verse zilveruitjes

Kalkoenrollade met sinaasappelsaus

Stamppotje van spruitjes en spekjes

Bospaddenstoelen risotto

Rode kool met appel

In rode port gecarameliseerde Gieser wildenman peertjes

Winterse Desserts

Hollands Dessert buffet

Prijs € 9,95

 

Wentelteefjes

Kaneelijs met vanille saus

Bitterkoekjes bavarois

Olmenhorst mini tarte tatin

Dessert 

Warme flensjes met vanilleijs en warme kersen € 5,50

Warm appeltje uit de oven met vanillesaus € 4,75

offerte

Informatie opvragen

Bent u geïnteresseerd in een zakelijk event op het landgoed?

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen via telefoonnummer 0252-413165 of vul onderstaand formulier in.




olmenhorst twitter