Vijf generaties doorleven ‘De Olmenhorst’

Home Nieuws Vijf generaties doorleven ‘De Olmenhorst’

Sinds drie december is een prachtig artikel beschikbaar voor iedereen die het lezen wil.
In de wekelijkse informatiekrant van onze gemeente Haarlemmermeer, met de toepasselijke naam InforMeer, verscheen kort geleden een artikel over de historie van de Olmenhorst.

De jongste van de 5e generatie, Daan de Clercq, die ook woonachtig is op de Olmenhorst (vooraan bij de Lisserweg) en die zijn Historisch Bureau De Clercq sinds enkele jaren gevestigd heeft in de Zwarte Schuur, werd in oktober benaderd door de journaliste en tekstschrijver Léonie Schutter–de Boer.
Zij wordt vaker ingehuurd door de gemeente om artikelen te schrijven over de historie van onze relatief jonge gemeente.
Zie hier voor een overzicht van die artikelen

Léonie heeft begin november uitvoerig Daan geïnterviewd. Als professioneel historicus met bijzondere belangstelling voor familiegeschiedenissen en -verbanden is hij immers de best denkbare kennisbron. Bovendien genieten wij als familie het voorrecht ook over een zeer uitgebreid archief te bezitten, inclusief een schat aan fotomateriaal. Natuurlijk wordt ook dit door Daan beheerd.
Kortom: Daan heeft Léonie met meer kennis overladen dan ooit passen kan binnen het aantal woorden dat een broodschrijver toegemeten krijgt.

Maar zij heeft uitstekend werk verricht! Het artikel is compact en volgens ons uiterst goed leesbaar. En toch vertelt het in het kort het verhaal van 5 generaties De Clercq en daarmee het verhaal van de geschiedenis van de Olmenhorst.

Daan en Florian hebben de concepttekst nog kunnen aanvullen en verbeteren.
Helaas is het niet helemaal foutloos, voor Florian bezwaarlijker dan voor Daan (een bijschrift: 1946 moet tenminste 1948 zijn).
Ons verhaal dus, opgetekend door een betrokken professional.
Daar zijn we best trots op en daarom delen we het graag met jou.

Via deze link het artikel over de geschiedenis van de Olmenhorst, 5 keer een eigenzinnige generatie De Clercq

Met enthousiaste groet,

Familie de Clercq

Florian en Daan