Het Concept

De Fruitloods op Landgoed de Olmenhorst biedt webwinkels, beginnende ondernemers, en labels een fysieke verkoopplek. Dit is speciaal in het leven geroepen voor ondernemers die vaak niet over een eigen (fysiek)verkooppunt beschikken. De Landgoedwinkel biedt hiervoor een creatief antwoord: de ruimte, organisatie en personeel worden voor een vast maandelijks bedrag door de Landgoedwinkel verzorgd. Onze Landgoedwinkel is een plek waar je kunt ontspannen of juist werken, waar je heerlijk kunt lunchen of van een high tea kunt genieten, inspiratie opdoen, workshops kunt volgen of gewoon heerlijk rond kunt neuzen. Wij zijn zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor wie

Voor ondernemers die duurzame, originele of handgemaakte producten verkopen. Hierbij kan je denken aan accessoires, leuke woonproducten, babyspulletjes of sieraden. Tevens is het ook mogelijk om etenswaren te verkopen bijvoorbeeld leuke kruidenblikjes, thee of delicatesse. Naast bestaande merken hebben wij ook plek voor startende ondernemers.
Wij vinden het belangrijk en noodzakelijk om goed voor natuur, milieu, dier en mens te zorgen. Al onze producten zijn op een of andere manier duurzaam geproduceerd. Dat kan fair trade, biologisch of ecologisch zijn. Daarnaast ook handgemaakte producten door mensen met passie voor hun werk en hun product. Wij kiezen onze huurders met zorg uit, het moet passen binnen ons concept.

Promotie

Op onze website vermelden wij jouw webshop met een foto en link naar jouw website. Tevens zullen wij zodra je een kast bij ons huurt, dat op Facebook en Instagram vermelden. In onze winkel richt jij jouw kast in zoals jij dat wilt met eventuele ondersteuning van onze styliste.

Prijzen

Voor het huren van een kast betaal je 100 euro per maand exclusief BTW en over de omzet inclusief BTW betaal je 15% provisie, daarvoor verzorgen wij de marketing, verpakkingsmaterialen, pintransactiekosten, en staat ons professionele verkoopteam voor jou klaar. Het is ook mogelijk om een halve kast of een grondplek voor bijvoorbeeld kaartenmolens te huren voor 60 euro per maand exclusief BTW.
We werken met een huurperiode van minimaal 3 maanden. Daarna is de overeenkomst per maand opzegbaar, met een opzegtermijn van 1 maand. Artikelen die je aanbiedt, dien je zelf te verzekeren. De Landgoedwinkel stelt zich niet aansprakelijk voor jouw artikelen als het gaat om zoekraken, beschadiging, diefstal of brand.

Werkzaamheden

Ons kassasysteem werkt met barcodes die ervoor zorgen dat jouw verkopen goed geregistreerd worden. De huur van de winkelruimte factureren wij voorafgaand aan iedere maand. En de opbrengst van jouw verkopen maken we, in zijn geheel, over in de 1e week van de nieuwe maand. De huur van de winkelruimte en provisie zullen met elkaar verrekend worden aan het begin van de volgende maand, hiervan ontvang je een factuur.

Concurrentie

Iedereen wil uniek en origineel zijn met het aanbieden van zijn producten. Echter is het voor ons niet mogelijk om daar altijd voor honderd procent sluitende afspraken in te maken. Wij werken dan ook niet met concurrentie bescherming. Als je jouw producten bij ons in de winkel plaatst, maak je zelf de keuze om hier mee akkoord te gaan.

Onderhoud

Gedurende de huurperiode kan de huurder tijdens onze openingstijden zelf de kast aanvullen, opruimen en prijzen wijzigen. Een prijs wijzigen kan uitsluitend met een nieuwe prijskaart. Huur je bij ons een plekje maar heb je niet tijd om regelmatig langs te komen, geen probleem. Wij zorgen er graag voor dat alles netjes is en opgeruimd wordt. Hiervoor rekenen wij 10 euro per week.

Interesse?

Heb je interesse in het vullen van een kast, heb je wat vragen of behoefte aan meer informatie? Aarzel niet bel of mail met onze landgoedwinkel en vraag naar Malou of Amy: winkel@olmenhorst.nl of 0252 413165 (doorkiezen 2).

olmenhorst twitter