Even voorstellen...

Links Eelke, rechts Diederik.

Het vak chef-kok heb ik geleerd op de werkvloer. Koken op hoog niveau, voor 100 mensen of een diner voor twee in de keuken bij mensen thuis; door deze variatie heb ik ontzettend veel geleerd.

 

Sinds 8 jaar ben ik nauw betrokken bij de culinaire kant van Landgoed de Olmenhorst. Eerst met Eelke ten Broeke, een zeer getalenteerd en gepassioneerd kok die de Olmenhorst culinair op de kaart heeft gezet. Daarna werkte ik veel samen met Rinse Marbus, de souschef van Eelke, die de stap naar biologisch maakte.

 

Nu neem ik het stokje van Rinse over en mag ik de door hem ingezette lijn verder doorzetten. Ik blijf werken met biologische producten en ga opzoek naar eerlijke, lokale producten. Vlees van boerderijen die respectvol met het vlees omgaan en de dieren een waardig leven geven, je zult bij ons geen plofkip of vlees uit megastallen aantreffen. Ook voor vis gebruiken we enkel duurzaam gevangen vis.

 

Ik heb heel veel zin in aankomend seizoen waarin ik met passie ga koken tijdens inschrijfdiners, feesten en partijen en je ga leren koken tijdens workshops.

 

Ik streef er naar waardige inschrijfdiners, workshops en masterclasses te geven met bekende chefs. Het is mijn doel jullie als gast met regelmaat welkom te mogen heten.

 

Graag tot snel op de Olmenhorst.

 

Diederik Stiensma.

 

olmenhorst twitter