Ploegbos

Home Nieuws Ploegbos

‘Ploegbos’ geopend op Landgoed de Olmenhorst.

 Maandag 1 juli hebben Ploeg kozijnen en Landgoed de Olmenhorst samen feestelijk het nieuwe ‘PloegBos’ geopend. De nieuwe biologische appelboomgaard, gelegen op het prachtige landgoed van de Olmenhorst, is het bijzondere resultaat van de samenwerking tussen de twee partijen.

 Na een welkomstwoord van Amber Elisa de Clercq, directeur van Landgoed de Olmenhorst, benadrukte Ronald van den Ing, directeur van Ploeg kozijnen, het belang van samenwerking voor het behoud van de natuur. “Het ‘PloegBos’ is een prachtig voorbeeld van wat we samen kunnen bereiken,” zei hij.

Het PloegBos is een symbool van duurzaamheid. Ploeg kozijnen compenseert CO2-uitstoot die ontstaat bij de productie en montage van kozijnen. Bij Ploeg staat duurzaamheid voorop. “We omarmen een groene visie en nemen actie om onze CO2-uitstoot te reduceren en te compenseren.” De samenwerking tussen Ploeg kozijnen en Landgoed de Olmenhorst benadrukt hun gedeelde visie op duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Er zijn 3175 appelbomen geplant en voor komend jaar staan er al minstens 2000 nieuwe bomen op de planning. Deze meerjarige samenwerking zorgt voor instandhouding en uitbreiding van mooie natuur, waarbij we hopen een voorbeeld te geven aan andere ondernemers om de verantwoordelijkheid tot verduurzaming te nemen.