Olmenhorst Appeltaart

Geschreven op ~5 december 2019

Olmenhorst Appeltaart

Het eenvoudigste deeg, het gemakkelijkst te bereiden en voor
veel doeleinden geschikt, is het 1-2-3-deeg.

Ingrediënten:
1-2-3-DEEG

1 – 100 gram suiker
2 – 200 gram roomboter
3 – 300 gram bloem

1 ei

Overige ingrediënten:

1 kilo rijpe appels, geschikt zijn oa. Goudreinette/Rode Boskoop en Elstar

Twee eetlepels kaneel

Een eetlepel citroensap

Bereiding:

Schil de appels en snijd in kleine stukjes

Voeg citroensap en kaneel toe

Meng alles goed door elkaar

Maak het deeg in een keukenmachine met deeghaak of kneed handmatig

Neem een springvorm met diameter 22/24 cm

Bedek de bodem met bakpapier

Bedek de springvorm met deeg, zo ook de zijkanten

Voeg appelmengsel toe

Met rest deeg kun je reepjes maken en in ruitvorm de taart mee afdekken

De snelle manier is aan overgebleven deeg bloem toevoegen en mengen met de hand tot kruimeldeeg

Dit over de appels strooien

Bakken: 

De oven voorverwarmen op 180 graden

Baktijd 60 minuten

Lekker met vers geklopte slagroom of mengsel van zure room en room

Eet smakelijk!

 

Olmenhorst appeltaart

Nieuws uit de boomgaard
We houden je graag op de hoogte van wat er gebeurt op het Landgoed.

Search