Winkels, ateliers en bedrijven

Op De Olmenhorst is altijd iets te zien en te beleven. Behalve de eigen Fruitloods zijn op het landgoed diverse winkels, ateliers en bedrijven gevestigd. Onderstaande opsomming betreft onze vaste huurders. met de atelierhouders hebben wij leuke arrangementen samengesteld. Klik hier voor informatie.


Architectenbureau FARO

Faro Architecten / Research zit sinds 1997 in de voormalige aardappelschuur op de Olmenhorst. Het bureau is groot in woningbouw en onderzoek, en richt zich ook op scholen, zorgvoorzieningen en duurzaam bouwen. Zie: www.faro.nl

Inpromar, VinBeau en Strong-Art

Communicatiebureau Inpromar.

 

Sinds begin 2016 zit in het oudste deel van de Zwarte Schuur het communicatiebureau Inpromar. ‘Het bureau maakte de overstap van een typisch industriegebied naar onze inspirerende omgeving. Inpromar richt zich voornamelijk op bedrijven en organisaties die duurzaam actief zijn in de segmenten voeding, gezondheid en technologie. Zie: www.inpromar.nl

 

Wijnen van VinBeau

 

VinBeau staat voor ‘mooie wijn’, voor particulieren en bedrijven. Het assortiment omvat de betere wijnen van kleine, ambachtelijke wijnmakers uit de regio Beaujolais (Bourgogne). Ze zijn nergens anders in Nederland verkrijgbaar. VinBeau levert rood, wit, effervescence en later in het voorjaar ook rosé. Het bedrijf is gevestigd in de Zwarte Schuur. Zie: www.vinbeau.nl.

 

Strong-Art: beeld op canvas.

 

Je kind(eren), kleinkind(eren), geliefde of huisdier op originele wijze vastgelegd op canvas? Strong-art maakt creatieve weergaves van bestaande foto’s of afbeeldingen, op canvas.  Zo wordt een leuk plaatje een herinnering aan de muur. Rekening houdend met de stijl van de ruimte waarin het komt te hangen. Kijk voor een indruk op: www.strong-art.nl.

Kaarsenmakerij Willemijn

Willemijn biedt, behalve een winkel vol prachtige kaarsen en bijpassende artikelen, diverse workshops voor kinderen én volwassenen. Je eigen kaars maken is uiteraard een van de mogelijkheden, maar wat te denken van een wassen afdruk van je eigen hand? Zie verder: www.kaarsenmakerijwillemijn.nl.

 

 

De Kaarsenmakerij bij RTL4 De Stip.

Linea Verde

Dit atelier verzorgt zeven dagen per week creatieve workshops voor verschillende gelegenheden zoals vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes en kinderfeestjes. Ook kunt u bij Linea Verde terecht voor een workshop uit de speciale workshopagenda. Enkele voorbeelden: groendecoraties, taarten decoreren en sieraden maken. Voor meer informatie en inschrijven: www.linea-verde.nl 

Companymap - Studio Kessler

Studio Kessler’s companymap workshops en roadmap-methodieken zijn state of art instrumenten voor veranderingsmanagement, teambuilding, strategieontwikkeling en bedrijfscommunicatie. De formats van Companymap-Studio Kessler creëren verbinding, betrokkenheid, inzicht, overzicht en draagvlak voor verandering. Companymap-Studio Kessler werkt nauw samen met een aantal dynamische instituten, waaronder het Future Centre van Rijkswaterstaat, Marc Lammers, De VU en de UVA.

Daarnaast maakt Studio Kessler cartografische kunst en levensloopkaarten in opdracht en visualiseert vergaderingen, en events. Het is een aanrader voor de talloze bruidsparen en jubilarissen die Olmenhorst bezoeken om zich te verdiepen in wat de studio voor hen te bieden heeft!

 

companymap.nl      studiokessler.com

Atelier Prager

Atelier Prager vervaardigt herdenkingsmonumenten, beelden, portretten en relatiegeschenken in glas, brons en keramiek. Irene Prager werkt in opdracht of naar eigen ontwerp voor particulieren en bedrijven. Er zijn ook mogelijkheden voor workshops. Zie voor meer informatie: www.atelierprager.nl

Zijde-atelier Le Bonthi

Al meer dan dan 35 jaar schildert en werkt Leoni Bonnet-Thissen op en met zijde, in een veelvoud van technieken. Ook geeft zij verschillende workshops. Zie voor nadere informatie: www.lebonthi.nl

Schrier is  gespecialiseerd in het sfeervuur in en om het huis. Van strak modern tot warm klassiek. Bij hen heeft u een ruime keuze uit verschillende producten.

KindVoorHout

KindVoorHout verkoopt duurzaam speelgoed en (seizoen) decoratie van de merken:

Ostheimer, Grimm's, Wobbel, Grapat, Sarah's Silks, De Noest, Stockmar, Christofoor, Atelier Pippilotta + kaarten, posters, adventskalenders van oa. Baukje Exler.

Wat deze merken (en de artikelen) met elkaar gemeen hebben is dat ze enorm geliefd zijn bij mensen die affiniteit hebben met de vrije school en/of de antroposofie. Het speelgoed en de decoratie is gemaakt van natuurlijke materialen en afgewerkt met kind- en milieuvriendelijke verf en olie.

Het speelgoed en de decoratie is afkomstig uit kleinschalige Europese fabriekjes en wordt (deels) met de hand gemaakt. Soms met hulp van mensen die minder goed kunnen meekomen in de maatschappij (gehandicapten/ vluchtelingen/ sociale werkplaatsen).

Dus naast dat het er prachtig uitziet ook nog eerlijk speelgoed.

Verder is Kind voor Hout een echte seizoenenwinkel en kun je voor elk seizoen en de jaarfeesten bij ze terecht voor de decoratie.

 

Kijk voor meer informatie op:

https://www.kindvoorhout.nl/

Landgoed de Olmenhorst:

  • authentiek
  • 150 jaar oud
  • uniek
  • 60.000 fruitbomen
  • veel buitenruimte
  • ongedwongen
  • biologisch en duurzaam
  • midden in de Randstad

olmenhorst twitter