Welkom

Welkom op de site van Landgoed De Olmenhorst, gelegen in het hart van de Randstad, centraal tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag. 

Hier, temidden van dit verstedelijkte gebied, vindt u een onverwachte oase van rust. Zodra u de statige oprijlaan opdraait, waant u zich in een andere wereld. 

 


6 juni: Kookworkshop Asperges met Lam.

En welk lekkers gaat u maken?

Lam: Haarlemmermeers lammeren hebben een heerlijke smaak, licht naar wild toe neigend. Tijdens de workshop gaan we werken met dit kwaliteitsvlees dat in deze periode op zijn best is.

Hollandse asperges: Waar komen ze vandaan, wat is de geschiedenis en welke asperges bereiden we tijdens de workshop? We werken zelf graag met Texelse asperges, wat met de goede grond van het Wadden-eiland te maken heeft; de zilte smaak van de Noordzee trekt subtiel in de asperges.

Menu:

- Lamsham met een salade van groene asperges, aspergescheuten, roodlof, vijgen   en yoghurt dressing

- Hollandse aspergesoep met schuim van peterselie

 - In mosterd en honing gekruide lamsbout met groene

    kruidenmousseline, Hollandse asperges, geroosterde voorjaarsgroenten en een         Hollandaise saus 

 - In basilicum en citroen gemarineerd roodfruit met een pure     chocoladetaartje en schuim van yoghurt


21 juni: STOER! Vaderdag BBQ

Wat kunnen vaders goed en waar houden ze van? Barbecueën! Daarom organiseren wij op Vaderdag ’s middags een stoere Boomgaard BBQ!

 

Bij aankomst op het Landgoed heten wij u van harte welkom in de Monumentale Boerderij. Tussen 15.00 en 18.00 uur kunt u hier uw BBQ en picknickmand ophalen. In de picknickmand zitten lekkere vlees- en visproducten en bijgerechten of een speciaal vegetarisch pakket, zorgvuldig samengesteld door de landgoed koks. Voor de kinderen is er een aangepast BBQ menu.

 

Klik hier voor meer informatie


De vele mogelijkheden van De Olmenhorst!

De Olmenhorst is veel meer dan alleen een prachtig fruitteeltbedrijf.

 

Feesten, diners & vergaderingen

De Olmenhorst is een gewilde locatie voor feesten en vergaderingen. Dit kan zowel binnen als buiten in onze prachtige boomgaard. Van kleine kinderpartijtjes tot grote huwelijksfeesten, van intieme brainstormsessies tot hele congressen. Wij beschikken over 7 originele locaties voor allerlei bijeenkomsten!

 

Landgoedwinkel

Onze Landgoedwinkel is dé natuurvoedingswinkel van de omgeving. Naast een rijk aanbod van biologische producten is hier een groot assortiment van andersoortige artikelen te vinden.

Eten & Drinken in Appelcafé

In het Appelcafé of buiten, op het terras, kunt u iets eten en drinken. U kunt genieten van een lunch, High-Tea of een picknick bestellen en hiervan genieten in de boomgaard. Terwijl u heerlijk zit, vermaken de kinderen zich op het speelterrein. 

 

Wandelen

 In toenemende mate wordt De Olmenhorst ontdekt door wandelaars. Als rustplek tijdens een lange wandeling, om even op adem te komen en wat te eten en drinken op het terras. Of juist om te kuieren en de verschillende plekken op het landgoed te ontdekken, te genieten van de flora en fauna.

 Voor de eerste groep is er de ANWB-Olmenhorstroute. Dit is een wandeling van 10 km, die voert langs Lisserbroek en Abbenes. Klik hier voor de bijhorende folder.

 Wilt u niet zo ver wandelen: over het landgoed loopt ook één van de 'boerenwandelpaden' van het Zuidelijke Haarlemmermeer. Dit Olmenhorstpad sluit bovendien aan op de route over de aangrenzende boerderij 

'De Elisabethhoeve'. Nadere beschrijvingen van deze paden vindt u hier. 

Ook zijn er op de Olmenhorst maar liefst twee speurtochten die je meenemen over het hele landgoed en het een en ander leren over bomen en planten. Dus houd je van natuur, ben jij een echte speurder en heb je zin op door de planten, velden en boomgaarden heen te speuren terwijl je vragen oplost? Doe dan mee aan een van de speurtochten en kom eruit als een echte expert! klik hier voor meer info.

 

Grote evenementen

Jaarlijks worden op De Olmenhorst enkele bijzondere evenementen georganiseerd zoals: bloesem, de appelparade en de zelfpluk.

Winkeltjes & Ateliers

Op het landgoed zijn ook andere winkeltjes en ateliers gevestigd. In samenwerking daarmee worden, voor jong en oud, diverse workshops georganiseerd. Klik hier voor de arrangementen met onze atelierhouders.

 

Nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden? Graag informeren wij u op deze website over alles wat De Olmenhorst tot zo'n unieke plek in de Randstad maakt. Wie weet inspireert het u tot een bezoek.

 

U bent van harte welkom!

olmenhorst twitter