Welkom

Welkom op de site van Landgoed De Olmenhorst, gelegen in het hart van de Randstad, centraal tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag. 

Hier, temidden van dit verstedelijkte gebied, vindt u een onverwachte oase van rust. Zodra u de statige oprijlaan opdraait, waant u zich in een andere wereld. 


7 maart: Vegetarisch koken met streekproducten

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met diverse vegetarische producten uit de directe omgeving van het Landgoed.

 

Om 16.00 uur start de kookworkshop en gaan we een rijk gevuld vegetarisch diner bereiden, waarbij we laten zien dat je vlees en vis niet hoeft te missen!

 

Menu:

- Een kleurenpalet van biologische

  groenten.

- Soepje van knolselderij met pastinaak.

- Paksoipakketje met bospaddenstoelen, spirulina pasta en

  geroosterde groenten.

- Olmenhorst appel in bladerdeeg, gevuld met vijgencompote.

 

We sluiten de dag af met het genieten van onze eigen kookkunsten.

 


5 en 6 april: Paas- Brunch en High Tea

Ontspannen, verwend worden en er even lekker tussenuit. Dat kan tijdens de Paasdagen op de Olmenhorst! Omringd door ontluikende voorjaarsbloesem kunnen de kinderen eieren zoeken en beschilderen, terwijl de ouders genieten van een heerlijke Paasmaaltijd en lekker kunnen rondstruinen in de Landgoedwinkel! Dit jaar verzorgen wij voor de kinderen een speciaal poppentheater. 

 

 

Op beide Paasdagen organiseren wij:

 

Olmenhorst Paasbrunch van 11.00 tot 13.30 uur.

U wordt ontvangen met een heerlijk glas biologisch Olmenhorst sap. En aansluitend verzorgen wij mooi opgemaakte en rijkelijk gevulde buffetten.

 

Olmenhorst Paas High Tea van 15:00- 17:00 uur

 Op beide paasdagen zal Landgoed de Olmenhorst een uitgebreide Paas High Tea verzorgen. U wordt ontvangen met een heerlijk glas biologisch Olmenhorst sap. En aansluitend verzorgen wij mooi opgemaakte en rijkelijk gevulde buffetten.

 

Kindervoorstelling door het Poppentheater

 

Klik hier voor meer informatie


De vele mogelijkheden van De Olmenhorst!

De Olmenhorst is veel meer dan alleen een prachtig fruitteeltbedrijf.

 

Feesten, diners & vergaderingen

De Olmenhorst is een gewilde locatie voor feesten en vergaderingen. Dit kan zowel binnen als buiten in onze prachtige boomgaard. Van kleine kinderpartijtjes tot grote huwelijksfeesten, van intieme brainstormsessies tot hele congressen. Wij beschikken over 7 originele locaties voor allerlei bijeenkomsten!

 

Landgoedwinkel

Onze Landgoedwinkel is dé natuurvoedingswinkel van de omgeving. Naast een rijk aanbod van biologische producten is hier een groot assortiment van andersoortige artikelen te vinden.

Eten & Drinken in Appelcafé

In het Appelcafé of buiten, op het terras, kunt u iets eten en drinken. U kunt genieten van een lunch, High-Tea of een picknick bestellen en hiervan genieten in de boomgaard. Terwijl u heerlijk zit, vermaken de kinderen zich op het speelterrein. 

 

Wandelen

 In toenemende mate wordt De Olmenhorst ontdekt door wandelaars. Als rustplek tijdens een lange wandeling, om even op adem te komen en wat te eten en drinken op het terras. Of juist om te kuieren en de verschillende plekken op het landgoed te ontdekken, te genieten van de flora en fauna.

 Voor de eerste groep is er de ANWB-Olmenhorstroute. Dit is een wandeling van 10 km, die voert langs Lisserbroek en Abbenes. Klik hier voor de bijhorende folder.

 Wilt u niet zo ver wandelen: over het landgoed loopt ook één van de 'boerenwandelpaden' van het Zuidelijke Haarlemmermeer. Dit Olmenhorstpad sluit bovendien aan op de route over de aangrenzende boerderij 

'De Elisabethhoeve'. Nadere beschrijvingen van deze paden vindt u hier. 

Ook zijn er op de Olmenhorst maar liefst twee speurtochten die je meenemen over het hele landgoed en het een en ander leren over bomen en planten. Dus houd je van natuur, ben jij een echte speurder en heb je zin op door de planten, velden en boomgaarden heen te speuren terwijl je vragen oplost? Doe dan mee aan een van de speurtochten en kom eruit als een echte expert! klik hier voor meer info.

 

Grote evenementen

Jaarlijks worden op De Olmenhorst enkele bijzondere evenementen georganiseerd zoals: bloesem, de appelparade en de zelfpluk.

Winkeltjes & Ateliers

Op het landgoed zijn ook andere winkeltjes en ateliers gevestigd. In samenwerking daarmee worden, voor jong en oud, diverse workshops georganiseerd. Klik hier voor de arrangementen met onze atelierhouders.

 

Nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden? Graag informeren wij u op deze website over alles wat De Olmenhorst tot zo'n unieke plek in de Randstad maakt. Wie weet inspireert het u tot een bezoek.

 

U bent van harte welkom!

olmenhorst twitter