Welkom

Welkom op de site van Landgoed De Olmenhorst, gelegen in het hart van de Randstad, centraal tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag. 

Hier, temidden van dit verstedelijkte gebied, vindt u een onverwachte oase van rust. Zodra u de statige oprijlaan opdraait, waant u zich in een andere wereld. 


Olmenhorst zelfpluk 2015 19 sept. t/m 25 okt.

Van zaterdag 19 september t/m zondag 25 oktober is de Zelfpluk 2015!

 

Dus laarzen aan, pak een grote mand of tas en trommel al je vrienden op.

 

We gaan oogsten!

Zelfpluktijden:

 Woensdag 13.00-17.00 uur

 Vrijdag 13.00-17.00 uur

 Zaterdag 10.00-17.00 uur

 Zondag 10.00-17.00 uur

 Tijdens de herfstvakantie ( 17- 25 oktober) elke dag van 10:00 – 17:00 uur.

 

Tijdens ons zelfpluk feest zijn er ook nog allerlei andere dingen te doen, klik hier voor meer informatie

 

Parkeren

Tijdens de pluk zorgen wij in het weekend voor de begeleiding bij het parkeren. Wij vragen een kleine vergoeding van € 3,- daarvoor.

 

Pluk adoptiebomen

Adoptiehouders kunnen dagelijks hun adoptieboom ( uiteraard als de appels rijp zijn) leegplukken. Voor het plukschema ( wanneer welke appelras rijp is) klik hier

 

Culinair

Plukken én culinair genieten? Dat kan tijdens de zelfpluk natuurlijk ook. Tijdens de zelfpluk openen we dagelijks het Campagne Paviljoen van 10.00 tot 17.00 uur. 

 

Tijdens de zelfpluk kunt u genieten van een Olmenhorst lunch, Olmenhorst High Tea,  Boomgaard BBQ en uiteraard een kop koffie of een ander drankje. U kunt reserveren voor de lunch of een high tea door een mail te sturen naar: info@olmenhorst.nl o.v.v. zelfpluk.    

voor meer info Lunch, High tea en Boomgaard BBQ klik hier

 

Schoolklassen en/of kinderopvanggroepen kunnen onder begeleiding een bezoek brengen aan onze boomgaard. Klik hier voor nadere details.

 

Bij feesten, partijen of zakelijke arrangementen die in de oogsttijd plaatsvinden kan het zelfplukken als activiteit in het programma worden opgenomen. Neem voor de mogelijkheden contact op met info@olmenhorst.nl

 

Voor de landgoedwinkel gelden gedurende de zelfplukperiode de normale openingstijden. 


De vele mogelijkheden van De Olmenhorst!

De Olmenhorst is veel meer dan alleen een prachtig fruitteeltbedrijf.

 

Feesten, diners & vergaderingen

De Olmenhorst is een gewilde locatie voor feesten en vergaderingen. Dit kan zowel binnen als buiten in onze prachtige boomgaard. Van kleine kinderpartijtjes tot grote huwelijksfeesten, van intieme brainstormsessies tot hele congressen. Wij beschikken over 7 originele locaties voor allerlei bijeenkomsten!

 

Landgoedwinkel

Onze Landgoedwinkel is dé natuurvoedingswinkel van de omgeving. Naast een rijk aanbod van biologische producten is hier een groot assortiment van andersoortige artikelen te vinden.

Eten & Drinken in Appelcafé

In het Appelcafé of buiten, op het terras, kunt u iets eten en drinken. U kunt genieten van een lunch, High-Tea of een picknick bestellen en hiervan genieten in de boomgaard. Terwijl u heerlijk zit, vermaken de kinderen zich op het speelterrein. 

 

Wandelen

 In toenemende mate wordt De Olmenhorst ontdekt door wandelaars. Als rustplek tijdens een lange wandeling, om even op adem te komen en wat te eten en drinken op het terras. Of juist om te kuieren en de verschillende plekken op het landgoed te ontdekken, te genieten van de flora en fauna.

 Voor de eerste groep is er de ANWB-Olmenhorstroute. Dit is een wandeling van 10 km, die voert langs Lisserbroek en Abbenes. Klik hier voor de bijhorende folder.

 Wilt u niet zo ver wandelen: over het landgoed loopt ook één van de 'boerenwandelpaden' van het Zuidelijke Haarlemmermeer. Dit Olmenhorstpad sluit bovendien aan op de route over de aangrenzende boerderij 

'De Elisabethhoeve'. Nadere beschrijvingen van deze paden vindt u hier. 

Ook zijn er op de Olmenhorst maar liefst twee speurtochten die je meenemen over het hele landgoed en het een en ander leren over bomen en planten. Dus houd je van natuur, ben jij een echte speurder en heb je zin op door de planten, velden en boomgaarden heen te speuren terwijl je vragen oplost? Doe dan mee aan een van de speurtochten en kom eruit als een echte expert! klik hier voor meer info.

 

Grote evenementen

Jaarlijks worden op De Olmenhorst enkele bijzondere evenementen georganiseerd zoals: bloesem, de appelparade en de zelfpluk.

Winkeltjes & Ateliers

Op het landgoed zijn ook andere winkeltjes en ateliers gevestigd. In samenwerking daarmee worden, voor jong en oud, diverse workshops georganiseerd. Klik hier voor de arrangementen met onze atelierhouders.

 

Nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden? Graag informeren wij u op deze website over alles wat De Olmenhorst tot zo'n unieke plek in de Randstad maakt. Wie weet inspireert het u tot een bezoek.

 

U bent van harte welkom!

olmenhorst twitter