Welkom

Welkom op de site van Landgoed De Olmenhorst, gelegen in het hart van de Randstad, centraal tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag. 

Hier, temidden van dit verstedelijkte gebied, vindt u een onverwachte oase van rust. Zodra u de statige oprijlaan opdraait, waant u zich in een andere wereld. 


Zelfpluk Appels en Peren 2015

In 2015 stellen we wederom met veel plezier onze boomgaarden open voor het publiek om zelf appels en peren te komen plukken!

Welke soorten kan je plukken?

De fruitsoorten die geplukt kunnen worden wisselen per week en worden bijgewerkt op de website. De meest actuele stand is bij de zelfplukkraam bekend. 

Let op: Peren (indien voorradig) kunnen alleen op zaterdag en zondag geplukt worden.

 

Naast het zelf plukken van fruit is er tijdens de zelfpluk periode van alles te doen op de Olmenhorst:

1. Appelatelier met leuke doe-dingen

2. Zelfpluk theater op zondag ( programma volgt) 

3. Rondgang met Trekpaard Jos met huifkar

4.     Rondje op de rug van een van de pony's

5.     Pijl en boogschieten

5. De diverse ateliers en bedrijven gevestigd op de Olmenhorst bieden

        tijdens de zelfpluk (inloop)workshops aan.

 

Schoolklassen en/of kinderopvanggroepen kunnen onder begeleiding een bezoek brengen aan onze boomgaard. Klik hier voor nadere details.

 

Bij feesten, partijen of zakelijke arrangementen die in de oogsttijd plaatsvinden kan het zelfplukken als activiteit in het programma worden opgenomen. Neem voor de mogelijkheden contact op met info@olmenhorst.nl

 

Voor de landgoedwinkel gelden gedurende de zelfplukperiode de normale openingstijden. 

 

Culinair

Plukken én culinair genieten? Dat kan tijdens de zelfpluk natuurlijk ook. Tijdens de zelfpluk openen we het Campagne Paviljoen; deze is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 

Tijdens de zelfpluk kunt u genieten van een Olmenhorst lunch, Olmenhorst High Tea en uiteraard een kop koffie of een ander drankje. U kunt reserveren voor de lunch of een high tea door een mail te sturen naar: info@olmenhorst.nl o.v.v. zelfpluk.    

voor meer info Lunch en High tea klik hier


De vele mogelijkheden van De Olmenhorst!

De Olmenhorst is veel meer dan alleen een prachtig fruitteeltbedrijf.

 

Feesten, diners & vergaderingen

De Olmenhorst is een gewilde locatie voor feesten en vergaderingen. Dit kan zowel binnen als buiten in onze prachtige boomgaard. Van kleine kinderpartijtjes tot grote huwelijksfeesten, van intieme brainstormsessies tot hele congressen. Wij beschikken over 7 originele locaties voor allerlei bijeenkomsten!

 

Landgoedwinkel

Onze Landgoedwinkel is dé natuurvoedingswinkel van de omgeving. Naast een rijk aanbod van biologische producten is hier een groot assortiment van andersoortige artikelen te vinden.

Eten & Drinken in Appelcafé

In het Appelcafé of buiten, op het terras, kunt u iets eten en drinken. U kunt genieten van een lunch, High-Tea of een picknick bestellen en hiervan genieten in de boomgaard. Terwijl u heerlijk zit, vermaken de kinderen zich op het speelterrein. 

 

Wandelen

 In toenemende mate wordt De Olmenhorst ontdekt door wandelaars. Als rustplek tijdens een lange wandeling, om even op adem te komen en wat te eten en drinken op het terras. Of juist om te kuieren en de verschillende plekken op het landgoed te ontdekken, te genieten van de flora en fauna.

 Voor de eerste groep is er de ANWB-Olmenhorstroute. Dit is een wandeling van 10 km, die voert langs Lisserbroek en Abbenes. Klik hier voor de bijhorende folder.

 Wilt u niet zo ver wandelen: over het landgoed loopt ook één van de 'boerenwandelpaden' van het Zuidelijke Haarlemmermeer. Dit Olmenhorstpad sluit bovendien aan op de route over de aangrenzende boerderij 

'De Elisabethhoeve'. Nadere beschrijvingen van deze paden vindt u hier. 

Ook zijn er op de Olmenhorst maar liefst twee speurtochten die je meenemen over het hele landgoed en het een en ander leren over bomen en planten. Dus houd je van natuur, ben jij een echte speurder en heb je zin op door de planten, velden en boomgaarden heen te speuren terwijl je vragen oplost? Doe dan mee aan een van de speurtochten en kom eruit als een echte expert! klik hier voor meer info.

 

Grote evenementen

Jaarlijks worden op De Olmenhorst enkele bijzondere evenementen georganiseerd zoals: bloesem, de appelparade en de zelfpluk.

Winkeltjes & Ateliers

Op het landgoed zijn ook andere winkeltjes en ateliers gevestigd. In samenwerking daarmee worden, voor jong en oud, diverse workshops georganiseerd. Klik hier voor de arrangementen met onze atelierhouders.

 

Nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden? Graag informeren wij u op deze website over alles wat De Olmenhorst tot zo'n unieke plek in de Randstad maakt. Wie weet inspireert het u tot een bezoek.

 

U bent van harte welkom!

olmenhorst twitter