Het Boshuis

Een pittoresk huisje, midden in de perenboomgaard

Het Boshuis

Wat afgezonderd, te midden van onze perenboomgaarden, aan het einde van een kronkelpad door het bos, staat het charmante, pittoreske ‘Boshuis’. Het Boshuis is een sfeervolle, lichte ruimte, die we o.a. verwarmen met een Noorse houtkachel. Aan de voorzijde bevindt zich een ruime veranda met een wit houten hekje.

Voor de veranda ligt een groot terras waar met mooi weer buiten gegeten kan worden, omringd door perenbomen. Deze exclusieve locatie kan in vele stijlen worden versierd. Een prachtige plek voor een onvergetelijk feest. Het Boshuis is tevens een van onze twee officiële trouwlocaties.

Zo kan jullie huwelijk in het Boshuis er uit zien:

Ontvangst

Jullie komen met jullie gasten aan op Landgoed de Olmenhorst en parkeren de auto op de aangewezen grote parkeerplaats. Wellicht heeft de bruid haar voorbereidingen getroffen in de Stijlkamer. Vanaf daar worden jullie door ontvangstborden de juiste route gewezen en lopen jullie een schitterende route door landelijk groen, bloemrijke borders en duizenden appel- en perenbomen.

Ceremonie: 

Jullie gasten vervolgen de route door een klein stukje bossen komen aan bij de ceremonieplek op de halve cirkel of op het ovaal tussen de perenbomen.

Voor de trouwopstelling verzorgen we een sfeervolle opstelling met klapstoeltjes, katheder voor de ambtenaar, statafel om tekenen en natuurlijk stoeltjes voor jullie! Deze groene omgeving heeft qua decoratie natuurlijk niet veel nodig.

Slecht weer alternatief is in het Boshuis met een sfeervolle opstelling voor de houtkachel.

Op de ceremonieplek zetten we klein buffetje neer met Olmenhorst sappen en water, te pakken voor iedereen die dat wil.

Taart & Borrel: 

Na de felicitaties lopen jullie naar het Boshuis.  Daar bieden wij jullie gasten heerlijk gekoelde bubbels aan. Tevens helpen we bij het aansnijden van de Olmenhorst Bruidstaart ( dat kan uiteraard ook iets anders zijn).

Hier staan de zitjes en statafels uitnodigend klaar. In overleg verzorgen we her en der kleurrijke veldbloemetjes.

Naast het Boshuis staan loungebanken met dikke kussens rond een vuurschaal. Op de veranda staat een tafel klaar voor de bruidstaart.

Diner

Onze koks zijn ondertussen de voorbereidingen aan het treffen voor het diner. Er wordt gewerkt vanaf de robuuste buitenkeuken waar we graag laten zien hoe we koken. Pure ingrediënten en producten van het seizoen liggen klaar om te bereiden.

Het diner kunnen we naar wens op het tweede terras aan een lange tafel verzorgen. Maar dat kan ook een informele opstelling zijn met loungebanken, statafels en tafels met bankjes, helemaal in parade stijl.

Mocht het nodig zijn dan kunnen we het terras overkappen. Is het te koud of te nat dan kunnen wij het diner in het Boshuis verzorgen.

Feest:

Rond 20:30 uur komen de avondgasten aan op het landgoed of loopt het diner over in het feest als jullie gasten er al zijn. Als het begint te schemeren steken wij de vuurkorven aan. Door een pad omgeven met prikkabel gaan jullie na een heerlijk feest weer naar huis.

Opties ceremonie:

In en om het Boshuis zijn 2 prachtige plekken voor je ceremonie. De halve cirkel voor een intiem huwelijk. Het Ovaal voor een iets grotere groep. Op beide plekken zit je midden in de perenboomgaard. Is het weer iets minder dan kunnen wij een overkapping plaatsen of we verzorgen het huwelijk in het Boshuis zelf.Bekijk hieronder onze ceremonieplekken.

Diner opties:

Voor een diner binnen biedt het Boshuis ruimte aan 64 zitplaatsen. Wil je één lange tafel dan is er ruimte voor 40 zitplaatsen. Het tweede terras buiten biedt ruimte voor 112 zitplaatsen aan één lange tafel en is optioneel te overkappen. Ook is het mogelijk te dineren op het pad naar het Boshuis toe. Daar kunnen praktisch eindeloos veel zitplaatsen creëren.

Feest opties:

In het Boshuis kun je feest vieren met zo’n 120 gasten. Buiten maken we zitjes en stoken een vuurtje. Binnen of op de veranda is ruimte voor een DJ of band.

Wil je meer informatie over deze locaties en/of jullie specifieke wensen door nemen? Neem contact op met onze sales afdeling.

De mooiste Boshuis plekjes.