De Olmenhorst Zelfpluk

Al ruim 25 jaar een begrip in de Haarlemmermeer en ver daarbuiten. Trek je laarzen aan, pak een stevige tas en vier met ons het oogstseizoen!

Kom je plukken?

De Zelfpluk 2019, jaargang 26 is:
Van zaterdag 14 september t/m zondag 27 oktober.

Iedereen is welkom! Dus trommel je vrienden op, trek je laarzen aan, neem een grote ( duurzame) tas mee en trek de boomgaard in op zoek naar de mooiste appels en peren!

Bekijk foto's

De bomen zitten vol met bloesem, de vruchten gaan weer groeien. Rond half juni weten we wanneer de Zelfpluk 2019 zal starten. Maar we denken in het weekend van 14 september 2019 te starten tot eind Oktober.

Wanneer kan ik plukken?

Van zaterdag 14 september t/m zondag 27 oktober elke woensdagmiddag (13:00 tot 17:00) en de hele zaterdag en zondag (10:00 tot 17:00). In de herfst vakantie van 19 t/m 27 oktober zelfs elke dag.

Omdat de natuur zich niet laat dwingen is het voor ons nu nog moeilijk om te zeggen wat er wanneer geplukt kan worden. we geven op deze pagina steeds aan welke appels en peren er per week geplukt kunnen worden. Let op! Alleen in bepaalde weekenden  is er perenpluk.

Hoe werkt het?

Vanaf de parkeerplaats zorgen wij voor bewegwijzering naar de boomgaard waar die dag geplukt kan worden. Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. Medewerkers van het landgoed zullen u daar uitleggen hoe u moet plukken. Onze allerbelangrijkste regels zijn:

  1. ga netjes met mens en natuur om en
  2. wat wordt geplukt wordt ook afgerekend.

In de boomgaard zijn medewerkers van het landgoed aanwezig om toezicht te houden op het verloop van de Zelfpluk. Zij laten zien welke vruchten wel al rijp zijn en welke nog niet zo geschikt zijn. En hoe die handige polsbeweging nou precies werkt zodat het steeltje netjes aan de vrucht blijft en de bladeren aan de boom. Ook beschikken zij over achtergrondinformatie over de op dat moment te plukken fruitrassen.

Geplukte oogst moet worden afgerekend bij de kassa nadat de tassen op de weegschaal geplaatst zijn. Er staan regelmatig rijen bij de kassa, maar schrik niet: het gaat vaak heel snel omdat er hele families gezamenlijk in de rij staan. Daardoor is het hier ook vaak heel gezellig!

Wat kost het?

€ 2,25 per kilo zelf geplukte biologische appels en peren. Peren kunnen alleen in het weekend geplukt worden. Geen zin om te plukken (kunnen we ons niet voorstellen…)? In de Fruitloods ligt natuurlijk ook verse oogst!

Parkeren

Vanwege de grote belangstelling voor onze Zelfpluk hebben wij op zaterdag en zondag een team van parkeerwachters om de stroom van auto’s in goede banen te leiden. Op die dagen geldt betaald parkeren,

€ 3,00 per auto.

Bij binnenkomst via de oprijlaan wordt u naar de beschikbare parkeerplaatsen geleid. een parkeerkaart is te koop bij alle horeca gelegenheden op het landgoed.

Waar kan ik iets eten, drinken en een toilet gebruiken?

In de Fruitloods

De Fruitloods is elke dag geopend voor eten, drinken en winkelen! In de weekenden van de Zelfpluk hanteren we daar een andere kaart dan doordeweeks. Lees meer over de Fruitloods!

Fruitloods kas
Fruitloods
de Tent
Tent op het veld

In de Tent

De Tent met terras is speciaal voor de Zelfpluk ingericht. Daar kun je alleen in de weekenden terecht om iets te eten en drinken. Reserveren met een groep voor een kopje koffie met appeltaart, lunch of een borrel in de middag is daar mogelijk. Voor meer informatie

Is er verder iets te doen tijdens de pluk?

pret met een shet

Trekpaard Jos

Trekpaard Jos is er weer!

Iedere zaterdag en zondag van 12:00 – 16:00 uur.

€ 2,50 per persoon

Pret met een shet

Iedere zaterdag en zondag van 12:00 – 17:00 uur is Susanne er weer mer haar pony’s op het veld.

€ 2,- per rondje en 3 rondjes achter elkaar € 5,-

In de herfstvakantie zijn de pony’s er elke dag van van 13:00 tot 17:00 uur

Trekpaard Jos

Voor nog veel meer te doen tijdens de Zelfpluk kijk in de agenda

Volg ons op Facebook

En blijf op de hoogte van alle leuke activiteiten en nieuwtjes op het landgoed.

Search