De Olmenhorst Zelfpluk

Al ruim 25 jaar een begrip in de Haarlemmermeer en ver daarbuiten. Trek je laarzen aan, pak een stevige tas en vier met ons het oogstseizoen!

Iedereen is welkom! Dus trommel je vrienden op, trek je laarzen aan, neem een grote ( duurzame) tas mee en trek de boomgaard in op zoek naar de mooiste appels en peren!

Wanneer kan ik plukken?

Tijdens de herfst vakantie van 19 t/m 27 oktober zijn de boomgaarden dagelijks van 10:00 – 17:00 uur geopend.

Komende week zijn de onderstaande appels en peren te plukken:

  • appels: Elstar, Santana, Topaz, Jonagold en Jonagored
  • peren: Beurré Alexander Lucas

Hoe werkt het?

Vanaf de parkeerplaats zorgen wij voor bewegwijzering naar de boomgaard waar die dag geplukt kan worden. Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. Medewerkers van het landgoed zullen u daar uitleggen hoe u moet plukken. Onze allerbelangrijkste regels zijn:

  1. ga netjes met mens en natuur om en
  2. wat wordt geplukt wordt ook afgerekend.

In de boomgaard zijn medewerkers van het landgoed aanwezig om toezicht te houden op het verloop van de Zelfpluk. Zij laten zien welke vruchten wel al rijp zijn en welke nog niet zo geschikt zijn. En hoe die handige polsbeweging nou precies werkt zodat het steeltje netjes aan de vrucht blijft en de bladeren aan de boom. Ook beschikken zij over achtergrondinformatie over de op dat moment te plukken fruitrassen.

Geplukte oogst moet worden afgerekend bij de kassa nadat de tassen op de weegschaal geplaatst zijn. Er staan regelmatig rijen bij de kassa, maar schrik niet: het gaat vaak heel snel omdat er hele families gezamenlijk in de rij staan. Daardoor is het hier ook vaak heel gezellig!

Parkeren

Vanwege de grote belangstelling voor onze Zelfpluk hebben wij op zaterdag en zondag een team van parkeerwachters om de stroom van auto’s in goede banen te leiden. Op die dagen geldt betaald parkeren,

€ 3,00 per auto.

Bij binnenkomst via de oprijlaan wordt u naar de beschikbare parkeerplaatsen geleid. een parkeerkaart is te koop bij alle horeca gelegenheden op het landgoed.

Wat kost het?

€ 2,25 per kilo zelf geplukte biologische appels en peren. Peren kunnen alleen in het weekend geplukt worden. Geen zin om te plukken (kunnen we ons niet voorstellen…)? In de Fruitloods ligt natuurlijk ook verse oogst!

Waar kan ik iets eten, drinken en een toilet gebruiken?
Het is op het landgoed niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen.

In de Fruitloods

De Fruitloods is elke dag geopend om te eten, te drinken en te winkelen! Doordeweeks ook om te eten en te drinken. In de weekenden van de Zelfpluk is de Fruitloods alleen geopend voor koffie, thee en een puntje taart. Lees meer over de Fruitloods!

Fruitloods kas
Fruitloods
de Tent
Tent op het veld

In de Tent

De Tent met terras is speciaal voor de Zelfpluk ingericht. Daar kun je alleen in de weekenden terecht om iets te eten en drinken. Er is voor iedereen wel iets krijgen.  Voor meer informatie

Is er verder iets te doen tijdens de pluk?

pret met een shet

Trekpaard Jos

Trekpaard Jos is er weer!

Iedere zaterdag en zondag van 12:00 – 16:00 uur. Bij heel slecht weer loopt ook Jos geen rondjes.

€ 2,50 per persoon

boogschieten

Zweven met Have Fun

Op woensdagmiddag, zaterdag en zondag van 12:00 – 16:00 uur kun je zweven in de zweefmolen. Bij slecht weer zijn ze er niet.

€ 2,- per persoon

Pret met een shet

In de herfstvakantie is Susanne er weer elke dag met haar pony’s van 13:00 tot 17:00 uur. Alleen maandag is zij er vanwege het natte weer niet.

€ 2,- per rondje en 3 rondjes achter elkaar € 5,- Het gras is erg nat, dus lopen de pony’s  op het kleine parkeerterrein nabij de Fruitloods.

Trekpaard Jos

Boogschieten met Have Fun

Iedere zaterdag en zondag van 12:00 – 16:00 uur kun je boogschieten.

Bij slecht weer zijn ze er niet.
€ 2,- per persoon

zweefmolen

Voor nog veel meer te doen tijdens de Zelfpluk kijk in de agenda

Volg ons op Facebook

En blijf op de hoogte van alle leuke activiteiten en nieuwtjes op het landgoed.

Search