Adoptiepluk 2019

Appels van je eigen boom plukken? Voor 2019 is het niet meer mogelijk om een boom te adopteren.  Uiteraard is het wel mogelijk een boom voor 2020 te adopteren.

Kies je favoriete appel. Santana bijvoorbeeld of Elstar,  Jonagold, Santana ,  Jonagored,  Autento of Topaz. Welke appelboom je ook kiest, je boom krijgt een bordje met de naam of tekst die je zelf kiest.

Wij zorgen goed voor je boom. Dat doen we 100% biologisch. Zonder chemische stoffen, maar met natuurlijke producten. En met hulp van de natuur. Zo houden koolmezen en zweefvliegen de bomen vrij van rupsen en luizen en helpen bijen bij de bestuiving.

De hele oogst mag je zelf plukken. Soms is dat meer dan twintig kilo, een enkele keer minder dan acht. De natuur laat zich namelijk niet dwingen. Geen zorg, bij een tegenvallende oogst krijgt je van ons iets extra’s. Iedere appelboom kent zijn eigen oogsttijd. Het plukschema geeft een indicatie. In het najaar laten wij u precies weten wanneer de boom het beste geplukt kan worden.

Wanneer kun je plukken?

Voor 2019 zijn de adoptieboomgaarden vanaf 7 september geopend en zullen we tot eind oktober te plukken rassen hebben.  We houden je via nieuwsbrieven op de hoogte. Hieronder staat het plukschema

Adoptieplukschema, plattegrond en regels

Plukschema & vensters adoptiebomen

Ras Begin pluk Eind pluk Bewaarfruit
Santana 7 sept 25 sept gekoeld 3 maanden
Elstar 7 sept 25 sept gekoeld 3 maanden
Goudreinette 25 sept 16 okt gekoeld 3 maanden
Jonagored 28 sept 20 okt gekoeld 4 maanden
Topaz 28 sept 20 okt gekoeld 4 maanden
Autento 28 sept 20 okt gekoeld 3 maanden
Jonagold 5 okt 25 okt gekoeld 4 maanden
Meer informatie over adoptiebomen

Nieuws uit de boomgaard
We houden je graag op de hoogte van wat er gebeurd op het Landgoed.

Search