De Olmenhorst ontwaakt
23 april 2022 in de Fruitloods
De Olmenhorst ontwaakt
Nu het voorjaar goed op gang is transformeert de Olmenhorst tot een oase met volop bloei en groei. In het voorjaardiner van 23 april aanstaande laat chef-kok Eelke ten Broeke het ontwaken in de aardse omgeving op subtiele wijze terugkomen. U gaat 5 gangen genieten van het moois dat de natuur ons geeft.
Tartaar van licht gerookte wilde zeebaars in ochtenddauw. Haring-kaviaar salade van venkel, lente ui, en borage. Daarbij gemarineerde garnaal, mayonaise gemaakt van schaaldieren en een krokantje van zeewier.
Geserveerde wijn: Fris belegen, kan dat? Bourgogne Aligoté 2015, Domaine Guy Bocard
Coquille met zalf van aardpeer met gegrilde courgette, schuim van gevogelte en geschaafde truffel.
Geserveerde wijn: Verbindende schoonheid. Beaujolais Lantignié 2020, Domaine de la Roche
Soep van de eerste Hollandse asperge met schuim van citroenpeterselie.
Geserveerde wijn: Pure passie. Viognier 2020, Domaine Patrice Arnaud
Sous-vide gegaard kalf met buikspek. Crème van knolselderie met bospeen, asperge en akkerzwammetjes. Daarbij een eigen Jus de Veau.
Geserveerde wijn: Prachtig krachtig. Chénas Vieilles Vignes 2018, Domaine de Chênepierre
Crème van tonka bonen met schotsen van witte chocolade. Huisgemaakte merengue en gekarameliseerde aardbeien, ijs van mascarpone.
Geserveerde wijn: Blijf maar hangen. Floralis Moscatel Oro, Familia Torres
Tartaar van licht gerookt komkommer in ochtenddauw, balsamico kaviaar, salade van venkel, lente ui, borage daarbij gemarineerde choccia biet en mayonaise gemaakt van saffraan krokantje van zeewier.
Geserveerde wijn: Fris belegen, kan dat? Bourgogne Aligoté 2015, Domaine Guy Bocard
Gegrilde king bolete met crème van aardpeer, gegrilde courgette en schuim van eekhorentjesbrood en geschaafde truffel.
Geserveerde wijn: Verbindende schoonheid. Beaujolais Lantignié 2020, Domaine de la Roche
Soep van de eerste Hollandse asperge met een schuim van citroen peterselie.
Geserveerde wijn: Pure passie. Viognier 2020, Domaine Patrice Arnaud
Sous-vide gegaarde fles pompoen, crème van knolselderie, bospeen en asperge en akkerzwammetjes daarbij een reducé van paddenstoelen bouillon.
Geserveerde wijn: Prachtig krachtig. Chénas Vieilles Vignes 2018, Domaine de Chênepierre
Crème van tonka bonen met schotsen van witte chocolade huisgemaakte merengue en gekarameliseerde aardbeien, ijs van mascarpone.
Geserveerde wijn: Blijf maar hangen. Floralis Moscatel Oro, Familia Torres