De Olmenhorst ontwaakt
22 april 2023 in de Fruitloods
De Olmenhorst ontwaakt
Nu het voorjaar goed op gang is transformeert het landgoed tot een oase van bloesem. Tijdens het voorjaardiner van 22 april aanstaande laat chef-kok Eelke ten Broeke het ontwaken in de aardse omgeving op subtiele wijze terugkomen.
Apéritief
Sauvignon Blanc, Menade
Amuse
Bitterbal van knolselderie met citroenmayonaise
Ceviche van corvina met tijgermelk, rode ui, granaatappel en gepofte mais. Espuma van yuzu.
Geserveerde wijn
Chardonnay, Beaujolais Blanc 2021, Marc Jambon. De geur van veldbloemen en een fris zuurtje in het mooiste dat de oevers van de Ardière voortbrengen.
Gebakken zeeduivel, omwikkeld met gedroogde ham. Crème van gerookte pastinaak en gestoofde prei, saus van gepofte paprika.
Geserveerde wijn
Rosé van Pinot Grigio, Ramoro 2021, Lunaria (Demeter). Het zilte paart mooi met het kleine zoetje in deze super eigenwijze rosé.
Soep van zoete aardappel met bosui, koriander, sesamzaad en rode peper.
Geserveerde wijn
Beaujolais Villages, Domaine Pressoir Fleuri. Deze vroege botteling geeft het niveau van 2022 nu al prijs.
Gestoofde shortrib met gekarameliseerde roodloof, mousseline van aardappel en saus van rode wijn en zwarte knoflook.
Geserveerde wijn
Primitivo, Ruminat 2021, Lunaria (Demeter).
Witte chocolade saus met een moes van amandel en witte chocolade sorbet van citroen en gepocheerde perzik.
Geserveerde wijn
Sauvignon Blanc Dulce, Menade
Koffie / thee
Apéritief
Sauvignon Blanc, Menade
Amuse
Zeewater geweekte komkommer met wasabi schuim
Ceviche van venkel met tijgermelk, rode ui, granaatappel en gepofte mais. Espuma van yuzu.
Geserveerde wijn
Chardonnay, Beaujolais Blanc 2021, Marc Jambon. De geur van veldbloemen en een fris zuurtje in het mooiste dat de oevers van de Ardière voortbrengen.
Gebakken knolselderie, crème van gerookte pastinaak en gestoofde prei, saus van gepofte paprika.
Geserveerde wijn
Rosé van Pinot Grigio, Ramoro 2021, Lunaria (Demeter). Het zilte paart mooi met het kleine zoetje in deze super eigenwijze rosé.
Soep van zoete aardappel met bosui, koriander, sesamzaad en rode peper.
Geserveerde wijn
Beaujolais Villages, Domaine Pressoir Fleuri. Deze vroege botteling geeft het niveau van 2022 nu al prijs.
Gestoofde jackfruit met gekarameliseerde roodloof, mousseline van aardappel en saus van rode wijn en zwarte knoflook
Geserveerde wijn
Primitivo, Ruminat 2021, Lunaria (Demeter).
Witte chocolade saus met een moes van amandel en witte chocolade, sorbet van citroen en gepocheerde perzik.
Geserveerde wijn
Sauvignon Blanc Dulce, Menade
koffie/ thee