Bloesemdiner

De Olmenhorst ontwaakt

23 april 2022 in de Fruitloods

We houden je graag op de hoogte van het Landgoed.

Zaterdag 23 april bloesemdiner in onze Fruitloods 

De Olmenhorst ontwaakt

Nu het voorjaar goed op gang is transformeert de Olmenhorst tot een oase met volop bloei en groei. In het voorjaardiner van 23 april aanstaande laat chef-kok Eelke ten Broeke het ontwaken in de aardse omgeving op subtiele wijze terugkomen. U gaat 5 gangen genieten van het moois dat de natuur ons geeft.

Het menu: 

Tartaar van licht gerookte wilde zeebaars in ochtenddauw. Haring-kaviaar salade van venkel, lente ui, en borage. Daarbij gemarineerde garnaal, mayonaise gemaakt van schaaldieren en een krokantje van zeewier.

Geserveerde wijn: Fris belegen, kan dat? Bourgogne Aligoté 2015, Domaine Guy Bocard

Coquille met zalf van aardpeer met gegrilde courgette, schuim van gevogelte en geschaafde truffel.

Geserveerde wijn: Verbindende schoonheid. Beaujolais Lantignié 2020, Domaine de la Roche

Soep van de eerste Hollandse asperge met schuim van citroenpeterselie.

Geserveerde wijn: Pure passie. Viognier 2020, Domaine Patrice Arnaud

Sous-vide gegaard kalf met buikspek. Crème van knolselderie met bospeen, asperge en akkerzwammetjes. Daarbij een eigen Jus de Veau.

Geserveerde wijn: Prachtig krachtig. Chénas Vieilles Vignes 2018, Domaine de Chênepierre

Crème van tonka bonen met schotsen van witte chocolade. Huisgemaakte merengue en gekarameliseerde aardbeien, ijs van mascarpone.

Geserveerde wijn: Blijf maar hangen. Floralis Moscatel Oro, Familia Torres

Vegetarisch menu:

Tartaar van licht gerookt  komkommer in ochtenddauw,  balsamico kaviaar,  salade van venkel, lente ui, borage daarbij gemarineerde choccia biet  en mayonaise gemaakt van saffraan krokantje van zeewier.

Geserveerde wijn: Fris belegen, kan dat? Bourgogne Aligoté 2015, Domaine Guy Bocard

Gegrilde king bolete met crème van aardpeer, gegrilde courgette en schuim van eekhorentjesbrood en geschaafde truffel.

Geserveerde wijn: Verbindende schoonheid. Beaujolais Lantignié 2020, Domaine de la Roche

Soep van de eerste Hollandse asperge met een schuim van citroen peterselie.

Geserveerde wijn: Pure passie. Viognier 2020, Domaine Patrice Arnaud

Sous-vide gegaarde fles pompoen,  crème van knolselderie,  bospeen en asperge en akkerzwammetjes daarbij een reducé van paddenstoelen bouillon.

Geserveerde wijn: Prachtig krachtig. Chénas Vieilles Vignes 2018, Domaine de Chênepierre

Crème van tonka bonen met schotsen van witte chocolade huisgemaakte merengue en gekarameliseerde aardbeien, ijs van mascarpone.

Geserveerde wijn: Blijf maar hangen. Floralis Moscatel Oro, Familia Torres

Belangrijke informatie

  • Prijs: 5 gangen € 75,- p.p. incl wijnen.
  • Dranken: de overige dranken zijn ter plekke af te rekenen.
  • Tijden:
    • 18:00 uur inloop
    • 18:30 uur diner
  • Plek: Fruitloods
  • Wij bieden een kosteloze annulering tot 48 uur voor aanvang
  • Reserveer via mail: fruitloods@olmenhorst.nl