Bloesemdiner

De Olmenhorst ontwaakt

22 april 2023 in de Fruitloods

We houden je graag op de hoogte van het Landgoed.

Zaterdag 22 april bloesemdiner in onze Fruitloods 

De Olmenhorst ontwaakt

Nu het voorjaar goed op gang is transformeert het landgoed tot een oase van bloesem. Tijdens het voorjaardiner van 22 april aanstaande laat chef-kok Eelke ten Broeke het ontwaken in de aardse omgeving op subtiele wijze terugkomen.

Het menu: 

Apéritief
Sauvignon Blanc, Menade

Amuse
Bitterbal van knolselderie met citroenmayonaise

Ceviche van corvina met tijgermelk, rode ui, granaatappel en gepofte mais. Espuma van yuzu.

Geserveerde wijn
Chardonnay, Beaujolais Blanc 2021, Marc Jambon. De geur van veldbloemen en een fris zuurtje in het mooiste dat de oevers van de Ardière voortbrengen.

Gebakken zeeduivel, omwikkeld met gedroogde ham.  Crème van gerookte pastinaak en gestoofde prei, saus van gepofte paprika.

Geserveerde wijn
Rosé van Pinot Grigio, Ramoro 2021, Lunaria (Demeter). Het zilte paart mooi met het kleine zoetje in deze super eigenwijze rosé.

Soep van zoete aardappel met bosui, koriander, sesamzaad en rode peper.

Geserveerde wijn
Beaujolais Villages, Domaine Pressoir Fleuri. Deze vroege botteling geeft het niveau van 2022 nu al prijs.

Gestoofde shortrib met gekarameliseerde roodloof, mousseline van aardappel en saus van rode wijn en zwarte knoflook.

Geserveerde wijn
Primitivo, Ruminat 2021, Lunaria (Demeter).

Witte chocolade saus met een moes van amandel en witte chocolade sorbet van citroen en gepocheerde perzik.

Geserveerde wijn
Sauvignon Blanc Dulce, Menade

Koffie / thee

Vegetarisch menu:

Apéritief
Sauvignon Blanc, Menade

Amuse
Zeewater geweekte komkommer met wasabi schuim

Ceviche van venkel met tijgermelk, rode ui, granaatappel en gepofte mais. Espuma van yuzu.

Geserveerde wijn
Chardonnay, Beaujolais Blanc 2021, Marc Jambon. De geur van veldbloemen en een fris zuurtje in het mooiste dat de oevers van de Ardière voortbrengen.

Gebakken knolselderie, crème van gerookte pastinaak en gestoofde prei, saus van gepofte paprika.

Geserveerde wijn
Rosé van Pinot Grigio, Ramoro 2021, Lunaria (Demeter). Het zilte paart mooi met het kleine zoetje in deze super eigenwijze rosé.

Soep van zoete aardappel met bosui, koriander, sesamzaad en rode peper.

Geserveerde wijn
Beaujolais Villages, Domaine Pressoir Fleuri. Deze vroege botteling geeft het niveau van 2022 nu al prijs.

Gestoofde jackfruit met gekarameliseerde roodloof, mousseline van aardappel en saus van rode wijn en zwarte knoflook

Geserveerde wijn
Primitivo, Ruminat 2021, Lunaria (Demeter).

Witte chocolade saus met een moes van amandel en witte chocolade, sorbet van citroen en gepocheerde perzik.

Geserveerde wijn
Sauvignon Blanc Dulce, Menade

koffie/ thee 

Belangrijke informatie

  • Prijs: 5 gangen € 75,- p.p. incl wijnen.
  • Dranken: de overige dranken zijn ter plekke af te rekenen.
  • Tijden:
    • 18:30 uur inloop
    • 19:00 uur diner
  • Plek: Fruitloods
  • Reserveren kan door een mail te sturen naar edwin@vinbeau.nl met naam, aantal personen en eventuele allergieën en/of diëten.