Boerderij-educatie

Afgelopen jaren hebben vele schoolklassen onze boomgaarden bezocht. Vanuit het belang dat we aan educatie hechten, zijn we in 2010 van start gegaan met Olmenhorst Boerderij-educatie. Dit betekent dat we gecertificeerd zijn om lesprogramma's te verzorgen voor schoolklassen. Centraal in de les, die zowel theorie- als praktijkgedeelten kent, staat de groei en bloei van de fruitboomgaarden. We gaan dan ook uit van seizoenslessen. Voor een eerste indruk van ons lesaanbod kunt u klikken op:

http://www.meerklassendeboerop.nl/pagina9.html

Olmenhorst Boerderij-educatie is volop in ontwikkeling. Bent u ge├»nteresseerd in ons educatieve programma, houd dan deze website in de gaten. Voor meer informatie over boerderij-educatie:

www.natuurmilieuweb.nl

www.educatiefplatteland.nl


Adopteer een appelboom!

Wist je dat je op ons landgoed je eigen boom kunt adopteren? Je kunt dan de groei en bloei van de boom meemaken en uiteraard mag je in het najaar, als de vruchten rijp zijn, alle appeltjes plukken! Hoeveel vruchten een boom draagt verschilt per jaar, maar neem voor zekerheid maar een paar flinke lege kratten mee als je komt plukken! Sommige bomen dragen wel 40 kilo vruchten.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

olmenhorst twitter