De beste tijd om te plukken

Iedere appelsoort kent een andere oogsttijd. Die is afhankelijk van Moeder Natuur,van het verloop van het seizoen maar vooral van de raseigenschappen. In augustus beoordelen we wanneer de appelsoorten plukrijp zijn aan de hand van wekelijkse vruchtanalyse. Door het suikergehalte, de rijping van de pitten en de ontkleuring van het klokhuis te volgen, kunnen we redelijk betrouwbaar voorspellen wanneer het beste plukmoment is.

 

Bekijk hier het actuele plukschema.

 

Natuurlijk laten wij je in onze pluk nieuwsbrief ook weten wanneer je de appelboom het beste kunt plukken. Dat is vrijwel altijd een iets ander plukschema dan die van de reguliere Zelfpluk. Bovendien ben je als adoptant alle dagen in de week welkom om je vruchten te plukken. Zo kun je de drukte in de weekeinden vermijden. Want als adoptant heb je een streepje voor!

 

Mocht je toch in het weekend willen plukken. Tot 11:00 uur kan je gratis uitrijden. Daarna rekenen wij €3,- parkeerkosten.

Adopteer een appelboom!

Wist je dat je op ons landgoed je eigen boom kunt adopteren? Je kunt dan de groei en bloei van de boom meemaken en uiteraard mag je in het najaar, als de vruchten rijp zijn, alle appeltjes plukken! Hoeveel vruchten een boom draagt verschilt per jaar, maar neem voor zekerheid maar een paar flinke lege kratten mee als je komt plukken! Sommige bomen dragen wel 40 kilo vruchten.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

olmenhorst twitter