Pluk de vruchten. Adopteer een appelboom!

Een eigen appelboom. Een boom waar je de groei en bloei van meemaakt. Van tere knop in de winter tot bloesem in de lente en diep groen in de zomer tot rijpe appel in het najaar. Een boom waar je de vruchten van plukt. Die vind je in de biologische boomgaard van Landgoed De Olmenhorst.

Kies de appel waar u van houdt. Santana bijvoorbeeld of Elstar of Jonagold. Of Santana of Jonagored. Of Autento of Topaz. Welke appelboom u ook kiest, uw boom krijgt een eigen bord met de naam of tekst die ú wilt.

 

Wij zorgen goed voor uw boom. Dat doen we 100% biologisch. Zonder chemische stoffen, maar met natuurlijke producten. En met hulp van de natuur. Zo houden koolmezen en zweefvliegen uw boom vrij van rupsen en luizen en helpen bijen bij de bestuiving.

 

De hele oogst is voor u. Soms is dat meer dan twintig kilo, een enkele keer minder dan acht. De natuur laat zich namelijk niet dwingen. Geen zorg, bij een tegenvallende oogst krijgt u van ons iets extra’s. Iedere appelboom kent zijn eigen oogsttijd. Het plukschema geeft een indicatie. In het najaar laten wij u precies weten wanneer u de boom het beste kunt plukken. 

 

U heeft een streepje voor als adoptiehouders op onze andere bezoekers! Want ook tijdens de oogsttijd bent u, als enige groep bezoekers, alle dagen van de week welkom om uw appelen te plukken, tussen 8.00 en 18.00 uur.

 

Geef een appelboom cadeau. Het is een origineel én symbolisch cadeau. Een boom staat voor de cyclus van het leven. Voor groei en bloei. Voor verbinding tussen hemel en aarde. Meld u aan en wij maken de adoptie met spoed voor u in orde. Het pasje voor de boom ontvangt men na ongeveer 3 weken. Als u wilt kunt u een mooi geschenkcertificaat bestellen. Dan heeft u iets om te overhandigen als u de boom cadeau doet.

 

Pluk dit jaar nog de vruchten van uw eigen appelboom. 

Een Appelboom als relatiegeschenk

Een appelboom en diens vruchten als relatiegeschenk. Voor zakenpartners en opdrachtgevers of als cadeau voor uw collega’s. Het is een origineel én symbolisch geschenk. Een appelboom staat namelijk voor groei en bloei. Dat is precies wat u uw relaties en uw team toewenst. 

 

Duurzaam en verantwoord

De boomgaard van de Olmenhorst is 100% biologisch. We gebruiken geen chemische stoffen, maar werken nauw met de natuur samen. Met koolmezen en zweefvliegen bijvoorbeeld, die de bomen vrijhouden van rupsen en bladluizen. Biologische fruitteelt is niet alleen milieuvriendelijk, het zorgt ook voor meer biodiversiteit. Daarom is het adopteren van een appelboom zo’n verantwoorde keuze. 

 

De kracht van marketing

De appelboom krijgt een eigen naambord, eventueel met uw logo. Daarnaast sturen wij vier keer per jaar een nieuwsbrief naar die relaties die u een boom cadeau heeft gedaan. Die mailen wij u ook, als u dat wilt. Dan kunt u daarop inspelen met een persoonlijk bericht: “Alles staat in groei en bloei, zie ik.”, of “Het is bijna tijd voor appeltaart.”

 

Op een bijzondere plek

Wilt u de appelboom op een bijzonder moment overhandigen? Te midden van het groen vindt u prachtige locaties als het Boshuis, de Groene Villa, de Boerderij, het Lokaal en het Paviljoen. Landgoed De Olmenhorst is dé plek voor vergaderingen, presentaties en feesten. 

Kies voor een appelboom als relatiegeschenk.

 Schrijf u nu in.

 Adopteer een appelboom. De oogst is voor u, voor uw familie of voor uw relaties. Voor slechts € 29,75 per jaar heeft u een eigen appelboom én kunt u rekenen op de beste zorg voor deze appelboom. Eenmalig brengen we € 7,50 in rekening. Dat is voor administratie en het persoonlijke naambord bij uw boom.

klik hier om in te schrijven

Beste tijd om te plukken.

Iedere appelsoort kent een andere oogsttijd en is afhankelijk van Moeder Natuur.

 

Naar aanleiding van het verloop van het seizoen wordt er in september pas bepaald wanneer elk Appelsoort geplukt kan worden.

Natuurlijk laten wij u precies weten wanneer u uw appelboom het beste kunt plukken. Als adoptant heeft u een streepje voor.

Daarom wijkt het plukschema af van dat van de grote Zelfpluk. Zo kunt u in alle rust uw boom plukken.

Lees meer over de verschillende soorten

Adopteer een appelboom!

Wist je dat je op ons landgoed je eigen boom kunt adopteren? Je kunt dan de groei en bloei van de boom meemaken en uiteraard mag je in het najaar, als de vruchten rijp zijn, alle appeltjes plukken! Hoeveel vruchten een boom draagt verschilt per jaar, maar neem voor zekerheid maar een paar flinke lege kratten mee als je komt plukken! Sommige bomen dragen wel 40 kilo vruchten.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

olmenhorst twitter