Deel dit bericht:
Deel dit bericht:
Tijdens deze culinaire ervaring nemen we je mee in het wildseizoen. Waarom wordt er wild geschoten en waarom is het in Nederland belangrijk dat er gejaagd wordt? De bij het diner aanwezige jagers, die ook op de Olmenhorst actief zijn, leggen het allemaal uit.
De jagers hebben ook in de tweede helft van het jachtseizoen hun werk voor het op peil houden van populaties voor een deel gedaan. Het seizoen loopt door tot en met 31 januari. Dankzij hun inspanningen kunnen wij nogmaals genieten van sommige soorten wild. Daar mogen we dankbaar voor zijn. Chef Eelke heeft zijn na overleg met de jagers weer inspiratie opgedaan om te komen tot mooie gerechten met unieke combinaties van ingrediënten. Samen hebben we er weer mooie wijnen bij gekozen.
Het menu
Apéritief
Prosecco, La Contesse
Amuse
Bitterbal van gans
Tartaar van rauwe makreel met crème van avocado, en stroop van soja
Geserveerde wijn: Beaujolais Blanc 2023, Domaine Ruet
Fazant met gezuurde kool en bloedworst in jus van gevogelte
Geserveerde wijn: Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo 2020, BIO-DEM Lunaria
Soep van gerookte pompoen met schuim van karnemelk en kerrie
Geserveerde wijn: Plein Nature Rose 2023, Estandon (Provence)
Zwijnswang gestoofd met winterpeen, knolselderie en fondant du pomme, reduce van zwijns-bouillon
Geserveerde wijn: Brouilly 2020, Chateau de La Chaize
Gestoofde peer in Tonka bonen met donkere chocolade crème, siroop van rode wijn en bourbon vanille-ijs
Geserveerde wijn: Pemartin, Pedro Ximenez
Fruitloods