Wilddiner 18 januari 2025 

Tijdens deze culinaire ervaring nemen we je mee in het wildseizoen. Waarom wordt er wild geschoten en waarom is het in Nederland belangrijk dat er gejaagd wordt? De bij het diner aanwezige jagers, die ook op de Olmenhorst actief zijn, leggen het allemaal uit.

De jagers hebben ook in de tweede helft van het jachtseizoen hun werk voor het op peil houden van populaties voor een deel gedaan. Het seizoen loopt door tot en met 31 januari. Dankzij hun inspanningen kunnen wij nogmaals genieten van sommige soorten wild. Daar mogen we dankbaar voor zijn. Chef Eelke heeft zijn na overleg met de jagers weer inspiratie opgedaan om te komen tot mooie gerechten met unieke combinaties van ingrediënten. Samen hebben we er weer mooie wijnen bij gekozen.

Het menu 

Apéritief

Prosecco, La Contesse

Amuse

Bitterbal van gans

 

  1. Onherkenbaar lekker

Tartaar van rauwe makreel met crème van avocado, en stroop van soja

Geserveerde wijn: Beaujolais Blanc 2023, Domaine Ruet

 

  1. Traditie die telt

Fazant met gezuurde kool en bloedworst in jus van gevogelte

Geserveerde wijn: Coste di Moro Montepulciano d’Abruzzo 2020, BIO-DEM Lunaria

 

  1. Een frisse tussenstop

Soep van gerookte pompoen met schuim van karnemelk en kerrie

Geserveerde wijn: Plein Nature Rose 2023, Estandon (Provence)

 

  1. Geduld wordt beloond

Zwijnswang gestoofd met winterpeen, knolselderie en fondant du pomme, reduce van zwijns-bouillon

Geserveerde wijn: Brouilly 2020, Chateau de La Chaize

 

  1. Into the dark

Gestoofde peer in Tonka bonen met donkere chocolade crème, siroop van rode wijn en bourbon vanille-ijs

Geserveerde wijn: Pemartin, Pedro Ximenez

 

 

Meer informatie en reserveren:

Fruitloods 

  • 18.30 uur inloop
  • 19:00 uur amuse
  • De kosten voor dit exclusieve 5-gangen diner bedragen € 80,00 per persoon. Deze prijs is inclusief de 5 wijnen, brood, water en koffie of thee na afloop.
  • Wil je van een bepaalde wijn nog een extra glas of wil je een geheel andere consumptie, dan reken je dat afzonderlijk af.
  • Reserveren kan door een mail te sturen naar edwin@vinbeau.nl met naam, aantal personen en eventuele allergieën en/of diëten. Voor vragen kun je altijd even bellen met Edwin 06-11234670