Het Oogstdiner

Home Agenda Het Oogstdiner

Het oogstdiner

Spreek de naam Augustus een beetje snel en met de klemtoon op ‘au’ uit en je hoort al snel ‘oogst’ doorklinken. Niet toevallig, want het woord oogst is van augustus afgeleid. Op het noordelijk halfrond is augustus traditioneel de maand waarin de meeste gewassen van de velden worden gehaald. In België is 15 augustus Maria-Tenhemelopneming, een officiële feestdag, die ook wel ‘halfoogst’ wordt genoemd. Augustus is ook de laatste maand van de meteorologische zomer. In de wijngebieden wordt momenteel vrijwel overal geoogst. Hier op het landgoed is de oogst eind augustus ook in volle gang.

Wine & Dine in De Fruitloods

Regelmatig houden restaurant Cunst in de Fruitloods en VinBeau een Wine & Dine in de Fruitloods. Chef-kok Eelke ten Broeke bedenkt 5 gerechten en samen bedenken we welke wijnen daar bij zouden passen. Het doel is om onze gasten te laten genieten van 5 unieke culinaire spijs en wijn combinaties. Lees hieronder meer over de aankomende Wine & Dine. De aankomende Wine & Dine is het ‘Oogst’ diner, omdat juist augustus de oogstmaand is waarin heel veel gewassen van de velden worden gehaald. Voor chef-kok Eelke was dat gegeven de bron van inspiratie.

Passende wijnen van VinBeau

Vanzelfsprekend hebben we bij de gerechten weer mooie bijpassende wijnen uit het assortiment van VinBeau. Enfin, kijk hieronder naar het menu en de geselecteerde wijnen

MENU

Amuse

Tartaartje van tomaat met schuim van basilicum (vega)

1e gang: oost-west op zijn best

Gemarineerde makreel afgelakt met Uno’s ketjap, zoetzuur van Elstar, venkel en daarbij kropsla en crème van doperwten

Vega

Gemarineerde pompoen afgelakt met Uno’s ketjap, zoetzuur van Elstar, venkel en daarbij kropsla en crème van doperwten

Geserveerde wijn:

Passie overwint altijd: Très Beaujolais, Domaine de Thizy

2e gang: uit het diepere

Noordzee heilbot met parelgort en geroosterde prei met een heldere vissaus

Vega

Gebakken pastinaak met parelgort en geroosterde prei met een heldere Pernod-saus

Geserveerde wijn

Zuidelijke mineraliteit: Beaujolais Blanc 2021, Domaine Patrice Arnaud

3 gang: black & white

Soep van Portobello-sporen met schuim van eekhoorntjesbrood

Vega

Soep van Portobello-sporen met schuim van eekhoorntjesbrood

Geserveerde wijn:

Een rijk contrast: The Rose 2020, Domaine Patrice Arnaud

4e gang: het hek van de dam

Hertenrugfilet van de smoker met pommes fondant van zoete aardappel, geroosterde kool, koriander, rode peper en jus van hert

Vega

Knolselderij van de smoker met pommes fondant van zoete aardappel, geroosterde kool, koriander, rode peper en jus van morilles

Geserveerde wijn

Liefdevolle krachtpatser: Morgon 2017, Domaine de Thizy

5e gang: toffe peer

Olmenhorst perentaartje met karamel van tonkabonen en sereh, huisgemaakt roomijs vanille en likeur 43

Vega

Olmenhorst perentaartje met karamel van tonkabonen en sereh, huisgemaakt roomijs vanille en likeur 43

Geserveerde wijn

Home sweet home: Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximénez

Meer informatie en reserveren:

  • Boomgaard direct achter de keuken van De Fruitloods bij mooi weer en zijn de weergoden ons niet goed gezind, dan doen we alles gewoon weer binnen.
  • 18.30 uur inloop
  • 19:00 uur amuse
  • De kosten voor dit exclusieve 5-gangen diner bedragen € 75,00 per persoon. Deze prijs is inclusief de 5 wijnen, brood, water en koffie of thee na afloop.
  • Wil je van een bepaalde wijn nog een extra glas of wil je een geheel andere consumptie, dan reken je dat afzonderlijk af.
  • Reserveren: mail naar info@olmenhorst.nl.