Na -oogstdiner

Home Agenda Na -oogstdiner

Het na-oogstdiner = VOL

Jawel, we gaan weer van start met de eerste van weer een mooie serie 5-gangen spijs-wijn diners: het NA-OOGST DINER op zaterdag 19 oktober 2024. Het meeste oogsten zit er medio oktober al weer op. Van de vers geoogste producten kan weer volop worden genoten. Chef Eelke heeft wederom een prachtig, bij de ‘nazomer’ passend, diner samengesteld. Om de verschillende gangen extra tot zijn recht te laten komen hebben we er weer mooie wijnen bij geselecteerd.

Apéritief

Olmenhorst appelcider

Amuse

Tartaar van haring met appel en biet

  1. Oost-West op z’n best

Carpaccio van Coquille met saffraan, Japanse radijs en doperwten, Cress appel en schuim van appelcider

Geserveerde wijn: Bourgogne Aligoté Vieilles Vignes, domaine Guy Bocard

  1. Zonder dresscode

Zeewolf in een krokant jasje van kroepoek met parelgort en gekonfijte wortelen met saus van kerrie.

Geserveerde wijn: Beaujolais Blanc, domaine Pressoir Fleuri 2023

  1. Some like it hot

Soep van wortel en kokos met salade van taugé en komkommer, rode peper en koriander.

Geserveerde wijn: Rose Margalh, domaine Bassac.

  1. Boterzacht

Gestoofde sukade van weiderund met crème van pompoen, geroosterde bloemkool met truffel en Parmezaanse kaas.

Geserveerde wijn: Morgon 2018, Cave Collonge

  1. Maar natuurlijk!

Gekonfijte peer met klein appeltaartje, appel karamelsaus en vanille roomijs.

Geserveerde wijn: Muscat Noble, laat geoogst, Buitenverwachting (Z.A.)

De Vegetarische versie:

Amuse: tartaar van tomaat met appel en biet

  1. Carpaccio van knolselderie met saffraan, Japanse radijs en doperwten, Cress appel en schuim van appelcider
  2. Eryngii king oyster (oesterzwam) in een krokant jasje van kroepoek met parelgort en gekonfijte wortelen met saus van kerrie.
  3. Soep van wortel en kokos met salade van taugé en komkommer, rode peper en koriander.
  4. Gestoofde cepes met crème van pompoen, geroosterde bloemkool met truffel en Parmezaanse kaas.
  5. Gekonfijte peer met klein appeltaartje, appel karamel en vanille roomijs.

Meer informatie en reserveren:

  • Plaats van handeling is De Fruitloods op Landgoed de Olmenhorst
  • Zaterdag 19 oktober 2024
  • 18.30 uur inloop
  • 19:00 uur amuse
  • De kosten voor dit exclusieve 5-gangen diner bedragen € 80,00 per persoon. Deze prijs is inclusief de 5 wijnen, brood, water en koffie of thee na afloop.
  • Wil je van een bepaalde wijn nog een extra glas of wil je een geheel andere consumptie, dan reken je dat afzonderlijk af.
  • Reserveren: is niet meer mogelijk het diner is VOL