Het ‘meer’ landen diner

Home Agenda Het ‘meer’ landen diner

Het ‘meer landen’ diner 25 juni.

Wat is er mooier dan heerlijkheden uit diverse landen samen te brengen in één menu: het meer landen diner. We haalden dit keer de inspiratie uit verschillende werelddelen en hebben die verwerkt in een vijfgangen diner met bijpassende wijnen.

Passende wijnen van VinBeau
Vanzelfsprekend hebben we bij de gerechten weer mooie bijpassende wijnen uit het assortiment van VinBeau. Enfin, kijk hieronder naar het menu en de geselecteerde wijnen.

Bij mooi weer is het diner buiten. Staan de weergoden het niet toe, dan wordt het weer binnen.

Het menu

Op tafel bij binnenkomst
Geniet van heerlijk Turks brood met onweerstaanbare Libanese Baba Ghanouj.

Amuse: 
Kan het Hollandser? Hollandse Nieuwe haring met zuur van komkommer en schuim van biet.
Voor de liefhebber zit er een shotje kei-koude Korenwijn bij.

1. Aan de start in Japan
Oosters gemarineerde runderhaas met een salade van taugé, rode peper, koriander, bosui, mango, sesam en padron pepertjes.

Geserveerde wijn:
Zoek niet verder: Très Beaujolais, Cave Collonge.

2. Een duik in de laars
Mini pizza uit de houtoven met burata, trostomaat en geschaafde zomertruffel..

Geserveerde wijn:
Rijke levendige zuren en rijpe tannines: Chianti, Uggiano Roccialta.

3. Met de Franse slag
Bouillabaisse met saffraan en mosselen, rivierkreeft schuim van cognac.

Geserveerde wijn:
Subtiel bestaat nog : Beaujolais Blanc, Futs de Chêne, Patrice Arnaud.

4. Take it seriously
Texas Beef van de smoker met friet van knolselderie. Daarbij whisky tomaten salsa en gestoofde koolpakketjes.

Geserveerde wijn:
Rood en zwart fruit, aangevuld met wat kruidigheid: Chateau Piney, Saint-Emilion Grand Cru.

5. Kyive cake
De bekendste klassieke cake uit Oekraïne: biscuittaart met lagen van meringue, hazelnoot, pruimenjam en chocolade-botercrème. Geserveerd met ijs van volle geitenmelk.

Geserveerde wijn:
Klassiek bij klassiek: verfijnde Sauternes, Le Tertre du Lys d’Or.

De vegetarische variant van het menu: 

Amuse

Gepoft en gepekelde oerbiet met zuur van komkommer en schuim van biet

Japan

Oosters gemarineerde king bolete  met een salade van taugé, rode peper koriander bosui mango en sesam en padron pepertjes

Italië

Mini pizza uit de houtoven met burata trostomaat en geschaafde zomer truffel

Frankrijk

Bouillon van tomaat met saffraan en waterkers, tuinerwten, lente ui, topinamboer en schuim van cognac

Jack fruit Texas

Jack fruit van de smoker met friet van knolselderie daarbij whisky tomaten salsa en gestoofde koolpakketjes

Oekraïne

Kyiv cake de bekendste cake uit Oekraïne biscuittaart met lagen van meringue, hazelnoten, pruimenjam en chocolade-botercrème geserveerd met ijs van volle geitenmelk

Meer informatie en reserveren:

  •  18.30 uur inloop
  • 19:00 uur eerste gang
  • De kosten voor dit exclusieve 5-gangen diner bedragen € 75,00 per persoon. Deze prijs is inclusief de 5 wijnen, brood, water en koffie of thee na afloop.
  • Wil je van een bepaalde wijn nog een extra glas of wil je een geheel andere consumptie, dan reken je dat afzonderlijk af.
  • Reserveren: mail naar info@olmenhorst.nl.