De Olmenhorst Zelfpluk

Zaterdag 16 september starten we met de 24ste editie van de Zelfpluk! Onze boomgaarden zijn dan geopend voor het grote publiek; iedereen is welkom om het plukrijpe fruit van de bomen te plukken. Een bijzonder dagje uit in de natuur, leuk voor jong en oud.

 

Plukdagen en tijden:

Van zaterdag 16 september t/m zondag  29 oktober 2017 kan er geplukt worden op: 

Woensdag- en  vrijdagmiddag van 13:00 - 17:00 uur. Zaterdag en zondag de gehele dag  van 10:00 - 17:00 uur. Tijdens de herfstvakanties: Van 14 t/m 22 oktober ( Midden en Zuid) en van 21 t/m 29 oktober ( Noord) kan er zelfs elke dag van 10.00 uur tot 17.00 uur geplukt worden.

Peren kunnen, met uitzondering van de herfstvakantie, alleen in het weekend worden geplukt.


Prijzen

Entree is gratis.

In het weekend hanteren we € 3,- parkeerkosten.

De prijs van het fruit is € 2,25 per kilo, een scherpe prijs voor lokaal biologisch fruit.

Houd er rekening mee dat peren alleen in het weekend geplukt kunnen worden. Als je komt plukken zorg dan dat je een tasje mee neemt. Je kunt ook voor €0.10 een tasje kopen bij onze plukkraampjes. 

De Zelfpluk is veel meer dan alleen het plukken van fruit: op het Landgoed is van alles te doen. De verschillende ateliers op het Landgoed organiseren allerlei leuke workshops en activiteiten. In onze Landgoedwinkel kun je uitgebreid shoppen. In de tent op het grote veld kun je even bijtanken met een heerlijke glas sap en een sandwich.

 

En voor kinderen: gewoon lekker buiten spelen, vies worden en iets leren over de natuur. Appels en peren groeien 'gewoon' aan een boom en wat is er leuker dan naar school je eigen geplukte appel mee te nemen?

 

VeggieFair - 16 en 17 september

Tijdens het eerste weekend van de Zelfpluk organiseert Vegenement de VeggieFair op het Landgoed. Een gratis fair waar je alles vind op het gebied van veganisme; van kleren tot de lekkerste snacks. Op 16 september kun je bovendien aanschuiven voor de VeggieQ, een veganistische barbecue. Daar moet je wel even voor reserveren.

 

Deze leuke foto's zijn gemaakt door Hans Vink!

Activiteiten & Evenementen

 

Op ons landgoed kunt u terecht voor o.a.  

activiteiten tijdens feestdagen, 

het Bloesem festival,

de Appelparade (voorheen Voorjaarsfair),

zelf appels en peren plukken (Zelfpluk sept-okt),

mooie fietstochten,

wandelingen

en nog veel meer.....

 


 

 

olmenhorst twitter