Zondagse wandeling

Je kunt elke zondag vanaf de Landgoedwinkel een leuke rondwandeling op ons Landgoed maken. Tijdens de kerstvakantie ben je elke dag welkom met uitzondering van de feest- en dinsdagen. De route van circa 5 km gaat over het Landgoed en weer terug naar de Landgoedwinkel.. Toch heerlijk om een frisse neus te halen  en hierna onder het genot van een warme kop chocolademelk of koffie met appelgebak op te warmen.

 

Op het landgoed zijn honden welkom (wel aangelijnd), maar op de naast gelegen akkers zijn honden niet welkom. Je kan het beste laarzen of hoge wandelschoenen aan doen!


De kosten bedragen € 5,00. Hiervoor krijg je een routekaartje en kan je aansluitend een kop koffie, thee of chocolademelk met appeltaart halen. Informeer hiernaar in de Landgoedwinkel.


Start tussen 11.00 en 15.00 uur.

Doe je mee?


Wandelen

In toenemende mate wordt De Olmenhorst ontdekt door wandelaars. Als rustplek tijdens een lange wandeling, om even op adem te komen en wat te eten en drinken op het terras. Of juist om te kuieren en de verschillende plekken op het landgoed te ontdekken, te genieten van de flora en fauna.

 

Voor de eerste groep is er de ANWB-Olmenhorstroute. Dit is een wandeling van 10 km, die voert langs Lisserbroek en Abbenes. Klik hier voor de bijhorende folder.

 

Wilt u niet zo ver wandelen: over het landgoed loopt ook één van de 'boerenwandelpaden' van het Zuidelijke Haarlemmermeer. Dit Olmenhorstpad sluit bovendien aan op de route over de aangrenzende boerderij 
'De Elisabethhoeve'. Nadere beschrijvingen van deze paden vindt u hier. 

Activiteiten & Evenementen

 

Op ons landgoed kunt u terecht voor o.a.  

activiteiten tijdens feestdagen, 

het Bloesem festival,

de Appelparade (voorheen Voorjaarsfair),

zelf appels en peren plukken (Zelfpluk sept-okt),

mooie fietstochten,

wandelingen

en nog veel meer.....

 


 

 

olmenhorst twitter