Houd er rekening mee dat tijdens de Zelfpluk de speurtochten niet beschikbaar zijn. Van 17 september tot en met 30 oktober zijn verschillende delen van het Landgoed afgezet en niet toegankelijk.

Natuurspeurtocht

Let op: Tijdens de Zelfpluk is de speurtocht niet mogelijk omdat wij delen van het landgoed afzetten..

 

Slimme speurders opgelet! Als je door de boomgaarden wilt struinen en meer over de natuur op het landgoed wilt leren, dan is een natuurspeurtocht echt iets voor jou.  Ontdek zelf de hoekjes en gaatjes van het landgoed.. Er zijn op de Olmenhorst maar liefst twee speurtochten die je meenemen over het hele landgoed en het een en ander leren over bomen en planten.

 

Dus houd je van natuur, ben jij een echte speurder en heb je zin op door de planten, velden en boomgaarden heen te speuren terwijl je vragen oplost? Doe dan mee aan een van de speurtochten en kom eruit als een echte expert! Je krijgt een routebeschrijving en onderweg acht vragen om op te lossen.

 

Voor kinderen tot 10 jaar is er de Olmenhorst Natuurspeurtocht. Deze duurt ca. 30-45 min. 

Zoek je wat meer uitdaging? Dan is er de Olmenhorst Bomenspeurtocht. Deze duurt ca. 1-1,5 uur. Hier leer je waarom sommige bomen bijzonder zijn, hoe je ze kunt herkennen en dat een boom niet zomaar een boom is!

 Bovendien, als je de goede oplossing inlevert, maak je kans om een jaar lang adoptiehouder te worden van een appelboom, waarbij de oogst in de pluktijd natuurlijk ook voor jou is.

 

De speurtocht is in de landgoedwinkel te koop (2,50)en de start is op diezelfde plek. Veel plezier!

 

Op zoek naar meer wandelplezier? Voor de echte natuurliefhebber zij er op de Olmenhorst maar liefst 5 wandelroutes te vinden.

Activiteiten & Evenementen

 

Op ons landgoed kunt u terecht voor o.a.  

activiteiten tijdens feestdagen, 

het Bloesem festival,

de Appelparade (voorheen Voorjaarsfair),

zelf appels en peren plukken (Zelfpluk sept-okt),

mooie fietstochten,

wandelingen

en nog veel meer.....

 


 

 

olmenhorst twitter