Met de klas de Boomgaard in

Wil je in september of oktober (het oogstseizoen) met een schoolklas een bezoek aan ons brengen? Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden, in te vullen en terug te sturen. (lukt dit niet, klik hier,download pdf, print uit, vul in, en stuur terug.) Je kunt de documenten mailen naar kinderappelpluk@olmenhorst.nl 

 

Op ontdekkingstocht - Lopen door een boomgaard vol met rijk beladen fruitbomen is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam. Per slot van rekening komt al het verpakte voedsel in de supermarkten in de basis uit de natuur en is gedurende de seizoenen met liefde geteeld door toegewijde boeren en tuinders.  Op ons landgoed wordt dit zichtbaar en tastbaar. Hier liggen de vruchten niet in plastic, maar hangen zij rijp en plukklaar aan de bomen!

 

Educatieve taak - In onze visie hebben wij als bedrijf een educatieve taak, met name richting onze burgers van de toekomst; onze kinderen. We bieden de mogelijkheid om aan de jongste jeugd kennis omtrent de natuur en voedselproductie over te dragen. Op een speelse en ontspannen manier worden kinderen zich bewuster van de relatie tussen mens en natuur.

 

Voor wie? - In de afgelopen jaren hebben al vele basisschoolklassen uit de Randstad een bezoek aan De Olmenhorst gebracht. Overigens ook voor BSO (buitenschoolse opvang) of speciaal onderwijs een hele leuke activiteit!

 

Het programma - Van ervaren plukkers krijgen de kinderen in de boomgaard uitleg over verschillende aspecten van de fruitteelt. Daarna plukken de kinderen zelf mooie appels uit de bomen om mee naar huis te nemen. Tot slot wordt elke oogst gewogen en door de kinderen zelf afgerekend. Er is gelegenheid te genieten van een glaasje Olmenhorst appelsap of een kopje koffie. Ook is onze speeltuin en weide te gebruiken.

 

Trek gekregen? - Landgoed de Olmenhorst biedt diverse mogelijkheden om een lekker hapje te eten. Bijvoorbeeld een knapzak voor de kinderen à € 7,95 met de volgende inhoud:

    * Pistolet met pindakaas of chocopasta
    * Muffin
    * Knijpfruit
    * Flesje Olmenhorst appelsap

Je kan natuurlijk ook alleen een pistolet met pindakaas of chocopasta bestellen, mini pizza of wat dacht je van een knijpfruit .

 

Activiteiten & Evenementen

 

Op ons landgoed kunt u terecht voor o.a.  

activiteiten tijdens feestdagen, 

het Bloesem festival,

de Appelparade (voorheen Voorjaarsfair),

zelf appels en peren plukken (Zelfpluk sept-okt),

mooie fietstochten,

wandelingen

en nog veel meer.....

 


 

 

olmenhorst twitter