Kinderappelpluk ( scholen en BSO) met de klas de Boomgaard in

Wil je in september of oktober (het oogstseizoen) met een schoolklas een bezoek aan ons brengen? Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden, (eventueel te printen- maar bij voorkeur niet in verband met het milieu) in te vullen en terug te sturen.

Je kunt de documenten mailen naar kinderappelpluk@olmenhorst.nl t.a.v. Jacqueline.

 

De eerste drie weken van de Kinderappelpluk (dus week 36, 37 en 38) zijn de kosten van de rondleiding slechts €25,- per groep! Daarna geldt het normale tarief van  €39,50.
Voor de kinderen hanteren we al jaren lang de zelfde lage prijs voor de appels. Zij betalen slechts €1,20 per kilo biologische appels.

Op ontdekkingstocht - Lopen door een boomgaard vol met rijk beladen fruitbomen is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam. Per slot van rekening komt al het verpakte voedsel in de supermarkten in de basis uit de natuur en is gedurende de seizoenen met liefde geteeld door toegewijde boeren en tuinders.  Op ons landgoed wordt dit zichtbaar en tastbaar. Hier liggen de vruchten niet in plastic, maar hangen zij rijp en plukklaar aan de bomen!

 

Educatieve taak - In onze visie hebben wij als bedrijf een educatieve taak, met name richting onze burgers van de toekomst; onze kinderen. We bieden de mogelijkheid om aan de jongste jeugd kennis omtrent de natuur en voedselproductie over te dragen. Op een speelse en ontspannen manier worden kinderen zich bewuster van de relatie tussen mens en natuur.

 

Voor wie? - In de afgelopen jaren hebben al vele basisschoolklassen uit de Randstad een bezoek aan De Olmenhorst gebracht. Overigens ook voor BSO (buitenschoolse opvang) of speciaal onderwijs een hele leuke activiteit!

 

Het programma - Van ervaren plukkers krijgen de kinderen in de boomgaard uitleg over verschillende aspecten van de fruitteelt. Daarna plukken de kinderen zelf mooie appels uit de bomen om mee naar huis te nemen. Tot slot wordt elke oogst gewogen en door de kinderen zelf afgerekend. Er is gelegenheid te genieten van een glaasje Olmenhorst appelsap of een kopje koffie. Ook is onze speeltuin en weide te gebruiken.

 

Trek gekregen? - Landgoed de Olmenhorst biedt diverse mogelijkheden om een lekker hapje te eten. Bijvoorbeeld een knapzak voor de kinderen à € 7,95 met de volgende inhoud:

    * Pistolet met pindakaas of chocopasta
    * Muffin
    * Knijpfruit
    * Flesje Olmenhorst appelsap

Je kan natuurlijk ook alleen een pistolet met pindakaas of chocopasta bestellen, mini pizza of wat dacht je van een knijpfruit .

 

olmenhorst twitter