Fiets zoekt boer!

Op zaterdag 2 juni kun je voor de derde keer meedoen met de groene fietstocht Fiets zoekt Boer. Je kunt kiezen voor een route van 20 of 30 kilometer, die je langs boeren, landwinkels, moestuinen en duurzame initiatieven in de Haarlemmermeerpolder leidt.

Voor het eerst werken KoetActief en de werkgroep Duurzaamheid van Lisserbroek SamenMeer samen met de Dorpsraad Burgerveen. Dit levert verrassende nieuwe adressen op.

De start is tussen 11.00 en 12.00 uur, zowel in Lisserbroek als in Burgerveen. Tussen 14.00 en 16.00 uur worden alle fietsers op het eindpunt opgevangen met koffie en thee.

Groen, gezond en gezellig, dat is Fiets zoekt Boer waaraan bij de vorige twee edities 100 tot 120 mensen meededen. Stap op de fiets en proef heerlijke boerenproducten uit je eigen omgeving. Dit is je kans om die speciale adresjes te ontdekken waar je boter, kaas en eieren maar ook fruit, groente en vlees direct van de boer kunt kopen. Geitjes aaien, bloemen plukken, picknicken in de polder.

Op dit moment zijn ze volop bezig om de routes uit te werken en boeren te benaderen. De Appelenburg, Pioen- en aardbeienkwekerij Jaap Lodder, Rozen & Radijs, de Pieperautomaat, Theetuin en Geitenboerderij Van Dorp zijn al zeker. Het ziet ernaar uit dat het weer een bijzondere en inspirerende fietstocht gaat worden.

 

Uiteraard doet de tocht ook ons Landgoed aan! Deelnemers kunnen voor €5,- genieten van een kop koffie/thee met echt Olmenhorst appelgebak.

 

Meer informatie vind je op de website van het evenement.

Activiteiten & Evenementen

 

Op ons landgoed kunt u terecht voor o.a.  

activiteiten tijdens feestdagen, 

het Bloesem festival,

de Appelparade (voorheen Voorjaarsfair),

zelf appels en peren plukken (Zelfpluk sept-okt),

mooie fietstochten,

wandelingen

en nog veel meer.....

 


 

 

olmenhorst twitter