De Olmenhorst Zelfpluk 2020

Trommel je vrienden op, trek je laarzen aan, neem een stevige tas mee en plukken maar!

De zelfpluk 2020

Wat is zelfpluk?

In het oogstseizoen stellen wij onze boomgaarden open voor het grote publiek. Iedereen is welkom om te komen plukken op onze plukdagen.

Wanneer kan je plukken

De Zelfpluk 2020 is van 12 september t/m 25 oktober.

Welke dagen kan je plukken?

 • Woensdag van 13:00 – 17:00 uur
 • Zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur
 • Tijdens de herfstvakantie van Noord 10 – 18 oktober en Midden van 17 – 25 oktober  zijn we dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.

Hoe werkt het?

Vanaf de parkeerplaats zorgen wij voor bewegwijzering naar de boomgaard waar die dag geplukt kan worden. Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. We vragen je de regels te volgen en zorgvuldig om te gaan met de boomgaarden en de appels. Zo kunnen we de Olmenhorst behouden voor toekomstige generaties.

In de boomgaard zijn medewerkers van het landgoed aanwezig om toezicht te houden op het verloop van de Zelfpluk. Zij laten zien welke vruchten wel al rijp zijn en welke nog niet zo geschikt zijn. En hoe die handige polsbeweging nou precies werkt zodat het steeltje netjes aan de vrucht blijft en de bladeren aan de boom. Ook beschikken zij over achtergrondinformatie over de op dat moment te plukken fruitrassen.

Geplukte oogst moet worden afgerekend bij de kassa nadat de tassen op de weegschaal geplaatst zijn. Er staan regelmatig rijen bij de kassa, maar schrik niet: het gaat vaak heel snel omdat er hele families gezamenlijk in de rij staan. Daardoor is het hier ook vaak heel gezellig!

plukhuisje

Coronaveilig? ja daar gaan we echt voor zorgen!

 • Fruit plukken is buiten en daar ben je veiliger.
 • We organiseren de pluk op 1,5meter
 • Er is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden.
 • Er zijn vaste looproutes
 • We zorgen voor voldoende handgel.
 • We houden je op de hoogte van al onze veiligheidsmaatregelen.
 • We houden je op de hoogte van de drukke tijden en dagen. De meeste drukte is tussen 11:00 – 14:30 uur op de zondag.

Wat kost het?

€ 2,25 per kilo zelfgeplukte biologische appels en peren. Je kunt contant betalen, maar ook met PIN. Peren kunnen alleen in het weekend geplukt worden. Geen zin om te plukken (kunnen we ons niet voorstellen…)? In de Fruitloods ligt natuurlijk ook verse oogst! Inclusief bijzondere rassen en stoofperen uit onze hoogstamboomgaard.

Parkeren

Vanwege de grote belangstelling voor onze Zelfpluk hebben wij op zaterdag en zondag een team van parkeerwachters om de stroom van auto’s in goede banen te leiden. Op die dagen geldt betaald parkeren € 3,00 per auto.

Bij binnenkomst via de oprijlaan wordt u naar de beschikbare parkeerplaatsen geleid. Een parkeerkaart is te koop bij alle horeca gelegenheden op het landgoed.

Plukregels

Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. Medewerkers van het landgoed leggen in de boomgaard uit hoe te plukken. Onze allerbelangrijkste regels zijn:

 1. ga netjes met mens en natuur om en
 2. wat wordt geplukt wordt ook afgerekend.

Let op onze medewerkers houden toezicht. We stellen ons landgoed open en vragen om een respectvolle omgang met onze boomgaarden.

Eten & drinken

Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te brengen naar het landgoed.

Op het landgoed is tijdens de pluk zowel de Fruitloods als de Tent geopend om iets te eten en te drinken te halen. We gaan dat uiteraard coronaveilig aanbieden. We laten je zsm hoe we dat doen.

Is er verder iets te doen tijdens de pluk?

een aantal activiteiten zijn er ieder plukweekend zoals hieronder. Voor de overige activiteiten bekijk onze agenda.

Pret met een shet

Op welke dagen Susanne er met de pony’s is laten wij zsm weten.

 

Zweven met Have Fun Events

Tijden en prijzen volgen zsm

Boogschieten met Have Fun Events

Tijden en prijzen volgen zsm

Zweefmolen