De Olmenhorst Zelfpluk 2020

Trommel je vrienden op, trek je laarzen aan, neem een stevige tas mee en plukken maar!

De zelfpluk 2020

Wat is zelfpluk?

In het oogstseizoen stellen wij onze boomgaarden open voor het grote publiek. Iedereen is welkom om te komen plukken op onze plukdagen.

Wanneer kan je plukken

Zondag 25 oktober is de laatste pluk dag van 2020!  Struinen door de boomgaarden op zoek naar de laatste appels. 
Van 10:00 – tot de boomgaard leeg is. We sluiten zondag af met een gezellig markt. Lees hier meer over de markt. 

Wat kan je plukken

Op zondag 25 oktober is het plukken & struinen door de boomgaarden op zoek naar de laatste Santana, Elstar, Dalinco, Jonagold, Jonagored en Topaz.

Bovendien verkopen we bij de plukkraam:  Stoofperen, Jonagored, Doyenne de Comice peren en Natyra moesappels te koop.

Let op! Registratie voor de Zelfpluk is verplicht. Klik hier om te registeren. Het gaat om de laatste plekken. VOL=VOL.

Uiteraard ben je ZONDER REGISTRATIE wel van harte welkom op ons Landgoed en

 • Bij Le Marie Marche markt.
 • In onze Fruitloods ( ook voor het kopen van verse appels, peren en stoofperen)
 • Bij de ateliers en winkels
 • Bij de afhaalkiosken op het veld

Hoe werkt het?

Vanaf de parkeerplaats zorgen wij voor bewegwijzering naar de boomgaard waar die dag geplukt kan worden. Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. We vragen je de regels te volgen en zorgvuldig om te gaan met de boomgaarden en de appels. Zo kunnen we de Olmenhorst behouden voor toekomstige generaties.

In de boomgaard zijn medewerkers van het landgoed aanwezig om toezicht te houden op het verloop van de Zelfpluk. Zij laten zien welke vruchten wel al rijp zijn en welke nog niet zo geschikt zijn. En hoe die handige polsbeweging nou precies werkt zodat het steeltje netjes aan de vrucht blijft en de bladeren aan de boom. Ook beschikken zij over achtergrondinformatie over de op dat moment te plukken fruitrassen.

Geplukte oogst moet worden afgerekend bij de kassa nadat de tassen op de weegschaal geplaatst zijn. Er staan regelmatig rijen bij de kassa, maar schrik niet: het gaat vaak heel snel omdat er hele families gezamenlijk in de rij staan. Daardoor is het hier ook vaak heel gezellig!

plukhuisje

Coronaveilig? ja doen we heel erg ons best voor!

 • Fruit plukken is buiten en daar ben je veiliger.
 • We organiseren de pluk op 1,5meter
 • Er is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden.
 • Er zijn vaste looproutes
 • We zorgen voor voldoende handgel.
 • We houden je op de hoogte van al onze veiligheidsmaatregelen.
 • We houden je op de hoogte van de drukke tijden en dagen. De meeste drukte is tussen 11:00 – 14:30 uur op de zondag. Als het te druk is sluiten we het landgoed.

Wat kost het?

€ 2,25 per kilo zelfgeplukte biologische appels en peren. Je kunt contant betalen, maar ook met PIN. Peren kunnen alleen in het weekend geplukt worden. Geen zin om te plukken (kunnen we ons niet voorstellen…)? In de Fruitloods ligt natuurlijk ook verse oogst!

Parkeren

Vanwege de grote belangstelling voor onze Zelfpluk hebben wij op zaterdag en zondag een team van parkeerwachters om de stroom van auto’s in goede banen te leiden. Op die dagen geldt betaald parkeren € 3,00 per auto.

Bij binnenkomst via de oprijlaan wordt u naar de beschikbare parkeerplaatsen geleid. Een parkeerkaart is te koop bij de plukkramen en bij  de Olmenhorst bus bij het veld.

Plukregels

Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. Medewerkers van het landgoed leggen in de boomgaard uit hoe te plukken. Onze allerbelangrijkste regels zijn:

 1. ga netjes met mens en natuur om en
 2. wat wordt geplukt wordt ook afgerekend.

Let op onze medewerkers houden toezicht. We stellen ons landgoed open en vragen om een respectvolle omgang met onze boomgaarden.

Eten & drinken op 1,5 meter

Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te brengen naar het landgoed.

Op het landgoed is tijdens de pluk zowel de Fruitloods als de Tent geopend om iets te eten en te drinken af te halen. We gaan dat uiteraard coronaveilig aanbieden.

Op het veld zijn diverse afhaal kiosken om eten en drinken te halen. Op het veld werken we met muntjes. Dus haal eerst wat muntjes bij de kiosk en daarmee kan je bij de kiosk en luiken van de Tent terecht om eten en drinken te betalen.

Wat is er te halen?

Afhaalluik van de tent haal je lekkere koffie, thee, warme chocolademelk, Olmenhorst sappen, biologische frisdranken, bier en glühwein. En Olmenhorst appeltaart en taart van de dag en muffins.

Bij de Frietkot haal je een lekker frietje, broodje kroket en vanaf 16:00 uur bittergarnituur.

In kiosk de Zoete peer:

Suikerspin, popcorn, chips, snoepjes &  biologische limonade

 

Bij onze ateliers op het landgoed is het onderstaande te doen:

Bij Le Bonthi zijde atelier

Inloop workshops

Zijde klei schilderen € 8,- ( of koop een zijde klei meeneempakket € 5,-)

Appel op zijde schilderen € 12,50.

Bij kaarsenmakerij Willemijn:

Inloop workshops

 • Kaarsen maken €10,- p.p.
 • Bijenwaskaarsjes rollen en kleuren €3,95 p.p.

De kaarsenmakerij is geopend op: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en tijdens de herfstvakantie dagelijks van 11:00 – 17:00 uur.

Appels kopen?

Geen zin om zelf appels te plukken? In onze Fruitloods zijn er ook diverse appelsoorten en peren te koop. Lees hier wat er op dit moment te koop is.  

Uiteraard verkopen we daarnaast Olmenhorst sappen, Olmenhorst jam en Olmenhorst stroop. Tevens zijn er tal van andere biologische producten te koop.