Let op belangrijk om even te lezen

  • De ontwikkeling van rijping is dit jaar vrijwel net zo vroeg als vorig jaar. Bij vroege rassen zijn we weer ruim 10 dagen eerder, naar het einde toe wordt het verschil kleiner. Kijk regelmatig op onze website of wij de optimale pluktijdstippen nog veranderen.
  • Bij het begin van het plukvenster zal ca 35-50% van de vruchten voldoende gekleurd en ontwikkeld zijn. Bij einde plukvenster zullen sommige vruchten mogelijk al overrijp zijn. Daarom adviseren wij altijd de pluk bij voorkeur in minimaal 2 ronden uit te voeren; ca 50% aan het begin – en tegen het einde van het plukvenster de tweede ronde.
  • Zorg s.v.p. dat uiterlijk op genoemde einddatum de laatste vruchten geplukt worden. Langer laten hangen leidt tot uitputting van de boom met volgend jaar te weinig vruchten als gevolg. Daarom plukken wij de boom leeg (zonder compensatie!) bij overschrijding van de einddatum.
  • Bij Goudreinette en Autento is het advies om te plukken aan het begin van het plukvenster en niet aan het einde hiervan omdat er dan kans is dat de appels van de bomen vallen. Natuurlijk kunt u de vruchten die van de boom gevallen zijn gewoon meenemen. Deze zijn uitstekend te gebruiken in moes of appeltaart.
  • Het pluktijdstippenschema van de reguliere Zelfpluk is gedeeltelijk afwijkend vanwege verschil in soorten en mutanten.
  • In het weekend vragen wij € 3,- voor het parkeren. Adoptiehouders kunnen tot 11:00 uur gratis uitrijden.

Plukschema & - vensters adoptiebomen

Ras Begin pluk Eind pluk Bewaarfruit
Santana 7 sept 25 sept gekoeld 3 maanden
Elstar 7 sept 25 sept gekoeld 3 maanden
Goudreinette 25 sept 16 okt gekoeld 3 maanden
Jonagored 28 sept 20 okt gekoeld 4 maanden
Topaz 28 sept 20 okt gekoeld 4 maanden
Autento 28 sept 20 okt gekoeld 3 maanden
Jonagold 5 okt 25 okt gekoeld 4 maanden
plukken met groepen
Search