Welkom

In het hart van de Randstad, centraal tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag, ligt Landgoed De Olmenhorst. Hier, temidden van dit verstedelijkte gebied, vindt u een onverwachte oase van rust. Zodra u de statige oprijlaan opdraait, waant u zich in een andere wereld. Het pad leidt langs bloemrijke borders, monumentale gebouwen en, vooral, vele boomgaarden. Op dit landgoed woont en werkt de inmiddels vijfde generatie van de familie de Clercq.


TOT EN MET 26 OKTOBER ZELFPLUK! KOM JIJ OOK?

Impressie zelfpluk 2014


Deze week (wo 1 t/m zo 5 okt) kunt u plukken:

 

  - Appels: (wo/vr /za/zo) Elstar + Santana*

 

  - Peren: (za/zo) Doyenné du Comice

 

 

* zo lang voorradig


De zelfpluk van biologische appels en peren van de Olmenhorst is volop bezig!

Vanaf de parkeerplaats zorgen wij voor bewegwijzering naar de boomgaard waar die dag geplukt kan worden. Bij het begin van de boomgaard staat een informatiezuil met de plukregels. Medewerkers van het landgoed verstrekken u daar handige tasjes waarmee u plukken kunt.

In de boomgaard zijn medewerkers van het landgoed aanwezig om u  te laten zien welke vruchten wel al rijp zijn en welke nog niet zo geschikt zijn. En hoe die handige polsbeweging nou precies werkt zodat het steeltje netjes aan de vrucht blijft en de bladeren aan de boom. Ook beschikken zij over achtergrondinformatie over de op dat moment te plukken fruitrassen.

 Als u geplukt heeft kunt u uw oogst afrekenen bij de kassa nadat de tassen op de weegschaal geplaatst zijn. Er staan regelmatig rijen bij de kassa, maar schrik niet: het gaat vaak heel snel omdat er hele families gezamenlijk in de rij staan. Daardoor is het hier ook vaak heel gezellig!

En daarna in het Appelatelier appels of peren persen en van de verse sap een ijsje maken, pijl en boog schieten of de langste schil proberen te maken..

 Tot 26 oktober (afhankelijk van het weer) is de boomgaard open voor het publiek en iedereen is van harte welkom. Klik hier voor nadere details.

 

 

 

Schoolklassen / bso's zijn op afspraak alle dagen van de week welkom!

Nazomerse vrijdagavonden

Koopavond & dagschotel


Elke vrijdagavond  is de landgoedwinkel open tot 21 uur.
 
Vanaf 17:00 uur serveren we een dagschotel (tijdens de appelplukweken in ons paviljoen en (zolang het nog kan) liefst lekker buiten op terras!)

 
Klik hier voor het actuele menu.


OOGST 2014, NU verkrijgbaar in de landgoedwinkel:

 

   - Appels: Collina & Katja

   - Peren: Thriomphe de Vienne


De vele mogelijkheden van De Olmenhorst!

De Olmenhorst is veel meer dan alleen een prachtig fruitteeltbedrijf.

 

Feesten, diners & vergaderingen

De Olmenhorst is een gewilde locatie voor feesten en vergaderingen. Dit kan zowel binnen als buiten in onze prachtige boomgaard. Van kleine kinderpartijtjes tot grote huwelijksfeesten, van intieme brainstormsessies tot hele congressen. Wij beschikken over 7 originele locaties voor allerlei bijeenkomsten!

 

Landgoedwinkel

Onze Landgoedwinkel is dé natuurvoedingswinkel van de omgeving. Naast een rijk aanbod van biologische producten is hier een groot assortiment van andersoortige artikelen te vinden.

Eten & Drinken in Appelcafé

In het Appelcafé of buiten, op het terras, kunt u iets eten en drinken. U kunt genieten van een lunch, High-Tea of een picknick bestellen en hiervan genieten in de boomgaard. Terwijl u heerlijk zit, vermaken de kinderen zich op het speelterrein. 

 

Grote evenementen

Jaarlijks worden op De Olmenhorst enkele bijzondere evenementen georganiseerd zoals: Bloesem, de appelparade en de zelfpluk.

Winkeltjes & Ateliers

Op het landgoed zijn ook andere winkeltjes en ateliers gevestigd. In samenwerking daarmee worden, voor jong en oud, diverse workshops georganiseerd.

 

Nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden? Graag informeren wij u op deze website over alles wat De Olmenhorst tot zo'n unieke plek in de Randstad maakt. Wie weet inspireert het u tot een bezoek.

 

U bent van harte welkom!

olmenhorst twitter