Welkom

In het hart van de Randstad, centraal tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden en Den Haag, ligt Landgoed De Olmenhorst. Hier, temidden van dit verstedelijkte gebied, vindt u een onverwachte oase van rust. Zodra u de statige oprijlaan opdraait, waant u zich in een andere wereld. Het pad leidt langs bloemrijke borders, monumentale gebouwen en, vooral, vele boomgaarden. Op dit landgoed woont en werkt de inmiddels vijfde generatie van de familie de Clercq.


DE ZELFPLUK IS NU!

Vanwege de vroege bloesem dit voorjaar en het voorspoedige weer de afgelopen maanden beginnen we dit jaar vroeg met de oogst.

 

Tot 26 oktober* is de boomgaard open voor het publiek en iedereen is van harte welkom zelf appels en peren te komen plukken. Klik hier voor nadere details.

 

* NB: afhankelijk van het weer en de hoeveelheden beschikbaar fruit.

 

Schoolklassen / bso's zijn op afspraak alle dagen van de week welkom!


Deze week (wo 17 t/m zo 21 sept) kunt u plukken:

 

  - Appels: (wo/vr) Santana -- (za/zo) Santana* & Elstar

 

  - Peren: (za/zo) Doyenné du Comice

 

 

* zo lang voorradig


Nazomerse vrijdagavonden

Koopavond & dagschotel


Elke vrijdagavond  is de landgoedwinkel open tot 21 uur.
 
Vanaf 17:00 uur serveren we een dagschotel (tijdens de appelplukweken in ons paviljoen en (zolang het nog kan) liefst lekker buiten op terras!)

 
Klik hier voor het actuele menu.


OOGST 2014, NU verkrijgbaar in de landgoedwinkel:

 

   - Appels: Collina & Katja

   - Peren: Thriomphe de Vienne


De vele mogelijkheden van De Olmenhorst!

De Olmenhorst is veel meer dan alleen een prachtig fruitteeltbedrijf.

 

Feesten, diners & vergaderingen

De Olmenhorst is een gewilde locatie voor feesten en vergaderingen. Dit kan zowel binnen als buiten in onze prachtige boomgaard. Van kleine kinderpartijtjes tot grote huwelijksfeesten, van intieme brainstormsessies tot hele congressen. Wij beschikken over 7 originele locaties voor allerlei bijeenkomsten!

 

Landgoedwinkel

Onze Landgoedwinkel is dé natuurvoedingswinkel van de omgeving. Naast een rijk aanbod van biologische producten is hier een groot assortiment van andersoortige artikelen te vinden.

Eten & Drinken in Appelcafé

In het Appelcafé of buiten, op het terras, kunt u iets eten en drinken. U kunt genieten van een lunch, High-Tea of een picknick bestellen en hiervan genieten in de boomgaard. Terwijl u heerlijk zit, vermaken de kinderen zich op het speelterrein. 

 

Grote evenementen

Jaarlijks worden op De Olmenhorst enkele bijzondere evenementen georganiseerd zoals: Bloesem, de appelparade en de zelfpluk.

Winkeltjes & Ateliers

Op het landgoed zijn ook andere winkeltjes en ateliers gevestigd. In samenwerking daarmee worden, voor jong en oud, diverse workshops georganiseerd.

 

Nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden? Graag informeren wij u op deze website over alles wat De Olmenhorst tot zo'n unieke plek in de Randstad maakt. Wie weet inspireert het u tot een bezoek.

 

U bent van harte welkom!

olmenhorst twitter